Craiova: Amintiri din Pro Parodia despre artistul Alex Velea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul trupei de vedete a povestit despre începuturile starului.Olteanul George Călugăru (55 de ani) tânjeşte după vremurile când mergea la spectacole prin ţară cu vedeta Alex Velea şi Mădălina Petre, solista de la Happy Hour, pe atunci elevi la generală.

În anii 1980, nea George Călugăru fonda trupa de umor Pro Parodia alături de alţi patru tineri, printre care Emil Grădinoiu, cunoscut pentru rolul vecinului Mitică de la Vacanţă Mare. Cei patru aspiranţi la un loc la Facultatea de Teatru din Bucureşti aveau să cunoască succesul un an mai târziu, câştigând premii la festivaluri de gen. Pentru câţiva ani, oltenii au ridicat în picioare săli întregi şi au smuls aplauzele a sute de oameni veniţi să savureze scenetele de comedie şi să le asculte bancurile, dintre care o parte anti-comuniste. Euforia a ţinut până în 1984, când fondatul trupei s-a mutat la Călan.

image

Un artist înnăscut

După Revoluţie, George Călugăru s-a întors în Craiova, unde a lansat proiectul Pro-Parodia Junior. La vremea aceea, olteanul nu visa că va pune bazele unei fabrici de vedete autohtone. Printre copiii alături de care a lucrat ani întregi se numără cântăreţul Alex Velea şi solista de la Happy Hour, Mădălina Petre. Micuţii artişti combinau teatrul cu dansul şi muzica. Despre Alex Velea, profesorul îşi aduce aminte că era unul dintre cei mai talentaţi. „Avea o voce extraordinară şi un umor ieşit din comun. Cu recitatul s-a descurcat mai greu la început. El s-a născut în Australia. El ştia engleză la perfecţia, româna a învaţat-o atunci când s-a dus la şcoală“, îşi aminteşte George Călugăru.

image

I-a învăţat să dea autografe

Profesorul de la Pro-Parodia povesteşte cum a format tinere talente . „Pe Alex Velea şi pe Mădălina Petre i-am învăţat trucuri, chiar să dea şi autografe“, îşi aminteşte George Călugăru, cel care acum vrea să fromeze o nouă trupă de copii tot sub denumirea de Pro Parodia Junior. „Caut talente, copii de clasa a II-a şi a III-a pe care îi aştept miercurea, ora 16, la Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova pentru un casting“, încheie profesorul de umor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite