Craiova: Amenzile de circulaţie, greu de încasat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de şoferi craioveni care au încălcat legea în trafic au amenzi neachitate.Direcţia de Taxe şi Impozite Craiova mai are de recuperat peste 7 milioane de lei din sancţiuni rutiere. Anul trecut, din cauza crizei, încasările au fost aproape jumătate faţă de 2009.

Şoferii indisciplinaţi care încasează amenzi de la agenţii de circulaţie pe teritoriul Craiovei nu se grăbesc să le achite. Potrivit conducerii Direcţiei de Taxe şi impozite a Primăriei Craiova, oltenii au de achitat amenzi de peste 7 milioane de lei. “Nu avem o cifră exactă, însă vă pot spune că este vorba de mii de şoferi care au fost sancţionaţi şi nu au achitat amenzile”, a declarat Sorin Marcu, şeful Taxelor şi Impozitelor. Lista cu încasările de amenzi pe anul trecut nu este deloc impresionantă în comparaţie cu 2009. Dacă în urmă cu doi ani direcţia a încasat aproximativ 6 milioane de lei de la persoanele ameninţate cu executarea silită, în 2010 au recuperat doar 2,9 milioane de lei. Tot în 2010 şoferii care au încălcat legea şi au plătit în maxim 48 de ore au adus bugetului local 3,2 milioane de lei. “Ziua în care se încasează cei mai mulţi bani din amenzi este lunea. Ieri am încasat peste 30.000 de lei, însă vinerea trecută nici măcar 16.000”, a precizat Sorin Marcu.

Ultima variantă – poprirea pe salariu

Misiunea conducerii Taxelor şi Impozitelor din Bănie este şi mai greu pentru că singura măsură pe care o pot lua este poprirea pe venituri. În cazul în care un cetăţean nu şi-a achitat impozitul pe maşină se poate alege cu executare silită pe automobil, însă dacă are o amendă neplătite se poate trezi doar cu bani mai puţini la salariu. Anul trecut direcţia a somat toţ craiovenii care aveau amenzi neachitate, în urma acestei acţiune fiind strânse cele 2,9 milioane de lei. “Dacă nu îi somam, nici atât nu reuşeam să strângem”, spune Sorin Marcu. O altă piedică sunt procesele pe care şoferii nemulţumiţi le intentează. Aceştia au şi motive să dea în judecată organele de lege: aproximativ jumătate din procese sunt câştigate de conducătorii auto în instanţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite