Ameninţă spitalul cu instanţa, pentru că nu primeşte informaţii de pe actele fiului care i-a murit la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Oprea spune că Spitalul Judeţean o pune pe drumuri, pentru informaţii despre pruncul care i-a murit în spital. Foto: Arhivă.
Mihaela Oprea spune că Spitalul Judeţean o pune pe drumuri, pentru informaţii despre pruncul care i-a murit în spital. Foto: Arhivă.

O familie din Craiova este hotărâtă să dea în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru că nu îi dă copii de pe actele medicale ale bebeluşului care a murit la câteva zile după naştere.

Mihaela Oprea, care şi-a pierdut bebeluşul într-o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Nr 1 din Craiova la opt zile după ce a fost adus pe lume la Spitalul Filantropia, spune că Spitalul Nr. 1 o pune pe drumuri degeaba, după ce a cerut informaţii legate de starea medicală a pruncului care a decedat. "Pe 28 octombrie am făcut cerere la spital, pentru copii de pe actele medicale ale copilului şi ale mele. Mi s-a spus să revin şi să fac o cerere pe numele soţului. Aşa am făcut. Pe urmă cei de la spital m-au trimis când la registratură, când la sectorul juridic, când acum ni s-a spus că se aşteaptă aprobare de la manager. Pur şi simplu suntem plimbaţi de la unii la alţii pentru nişte informaţii la care avem dreptul", a povestit  Mihaela Oprea, de 27 de ani. Aceasta spune că va acţiona în instanţă unitatea medicală, dacă nu va primi copiile cerute. "Ne-am consultat cu avocaţi şi ne-au spus că avem drept legal să ni se dea aceste date. Dacă nu ni se vor da, vom chema în judecată spitalul. Este dreptul nostru", a adăugat tânăra.

Avocat: "Părinţii au dreptul să solicite copii de pe actele medicale"

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă spune că, într-un caz aflat în anchetare, doar instanţele care fac cercetarea au dreptul să primească copii de pe aceste acte medicale. "Dacă acest caz este în cercetare la Colegiul Medicilor, doar specialiştii de acolo pot obţine aceste copii, potrivit legislaţiei", a precizat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul instituţiei spitaliceşti. Avocaţii sunt însă de altă părere. "În acest caz, părinţii au dreptul să solicite în scris şi să primească copii de pe actele medicale solicitate. Aici este vorba de o mamă, în situaţia în care era la mijloc o terţă persoană care cerea aceste informaţii, cererea le putea fi respinsă. În cazul în care în 30 de zile de la depunerea solicitării în scris nu primeşte copiile, familia poate acţiona în instanţă decizia spitalului", a declarat avocatul Gabriel Marinescu.

Mihaela Oprea, de 27 de ani din Craiova, şi-a pierdut copilul la Spitalul Judeţean de Urgenţă în luna aprilie, la opt zile după ce l-a născut la Spitalul Filantropia. Tânăra spune că pruncul i-a murit din vina ginecologului care a asistat-o la naştere. Craioveanca luptă acum să afle din ce cauză i-a murit băieţelul şi încearcă să obţină toate copiile de pe documentele medicale ale fiului decedat.

Află de AICI mai multe despre acest caz:

Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia, acuzat de o familie de malpraxis, după ce un bebeluş a murit după naştere

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite