Craiova: Ambulanţe de zeci de mii de euro lăsate să ruginească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe ambulanţe în valoare de 320 000de lei stau în garaj de trei ani de zile. Autosanitarele, pentru tratament la domiciliu, vor fi repartizate către alte judeţe. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică susţine că în Dolj nu e nevoie de ele.

O comisie din  cadrul Ministerului Sănătăţii Publice a făcut luna trecută un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Craiova, unde a constat că patru autovehicule stau degeaba în garaj, fără a fi folosite. „Ministerul ne-a dat opt ambulanţe, dintre care doar patru au fost utilizate. Nu au fost solicitări pentru îngrijirea la domiciliu, însă nici cadrele medicaşle nu s-au arătat interesate să lucreze pe ele. Noi am anunţat toţi medicii de aceste posturi, însă fără rezultat”,a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

CITIŢI ŞI: AMBULANŢELE DE CONSULT LA DOMICILIU ZAC ÎN GARAJ DIN LIPSĂ DE MEDICI

O ambulanţă, la Ploieşti

Dr. Popescu  a anunţat că aceste salvări, de tip ACD, adică pentru tratament la domiciliu, care sunt dotate cu truse de medicamente, defibrilatoare şi EKG, vor fi repartizate în alte judeţe. „Una dintre ele va fi dată serviciului din Ploieşti, iar alta va rămâne la Spitalul Nr. 1 din Craiova. În perioada următoate se va stabili soarta celorlalte, însă o variantă ar fi să le acpordăm centrelor de permanenţă”, a completat dr. Popescu. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) susţine că principala cauză pentru care s-a ales praful de ambulanţe a fost lipsa de personal. “Medicii de familie trebuiau convinşi să facă opt gărzi a câte 12 ore pe lună, pe aceste maşiniNu aveau cum, în condiţiile în care ei trebuiau să stea câte 7 ore la cabinet”, a afirmat dr. Cristian Gângioveanu, directorul SJA Dolj. Preţul unei ambulanţe de tip ACD este de 80.000 de lei vechi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite