Craiova:(ULTIMA ORĂ): Salvarea unui bolnav, cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa nu a putut ajunge în localitatea doljeană Unirea
Ambulanţa nu a putut ajunge în localitatea doljeană Unirea

Un doljean de 24 de ani, cu suspiciune de peritonită, a fost în pericol de moarte fiindcă ambulanţa nu se putea deplasa în localitatea doljeană Unirea, din cauza zăpezii. A fost adus la Spitalul nr. 1 din Craiova cu elicopterul.


Ora 20.00: Potrivit ultimelor informaţii, tânărul ar fi fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie l-au ridicat de la dispensarul din localitate, iar o ambulanţă SMURD l-a aşteptat la Aeroportul Internaţional Craiova.
"Este vorba de un pacient cu suspiciune de ulcer perforat la abdomen acut chirurgical care necesita transport de urgenţă la spital în vederea investigatiilor chirurgicale şi a tratamentului. Din pacate, terestru nu s-a putut ajunge din cauza vremii, ci doar aerian. În momentul predării pacientului era stabil hemodinamic şi respirator. O sa fie dus la spital pentru investigatii şi tratamente", dr. Daniel Miu, din cadrul SJU Craiova.

Ora 18.00: Medicii au reuşit să ajungă la pacient, în cele din urmă, şi să-l stabilizeze.

Ora 14.00: Lucian Asandei (24 ani) a solicitat la ora 12:20 Serviciul de Ambulanţă pentru că avea tensiunea foarte mică, dureri puternice în zona abdomenului şi făcuse hemoragie digestivă superioară. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă din Pleniţa nu l-a putut ajuta, pentru că nu a putut circula pe acest traseu, drumul fiind înzăpezit.

 Medicii spun că situaţia este gravă pentru că dacă nu se intrevine în şase ore, bolnavul poate suferi complicaţii ce îi pot fi fatale. 
Personalul de pe Ambulnaţă a cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a-l aduce pe bolnav la spital.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite