Amărăştenii vor bea în continuare apă de la vecini. Prefectura Dolj: "Noi nu avem cum să le dăm bani. Nu îi putem ajuta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii din Amărăştii de Sus se aprovizionează cu apă potabilă din localităţile apropiate.
Sătenii din Amărăştii de Sus se aprovizionează cu apă potabilă din localităţile apropiate.

Reprezentanţii Prefecturii Dolj spun că nu pot aloca bani pentru alimentarea cu apă a localnicilor din Amărăştii de Sus. De trei decenii, apa din comună este infestată cu nitriţi şi nitraţi, iar în ultimii ani oamenii au ajuns să facă naveta în satele vecine, ca să se aprovizioneze cu apă potabilă. Mai mulţi copii s-au îmbolnăvit.

Subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea, spune că instituţia pe care o reprezintă nu poate da bani pentru alimentarea cu apă a comunei Amărăştii de Sus. "Primarul de acolo trebuie să obţină bani prin proiect. Noi nu putem da fonduri pentru alimentarea cu apă, nu îi putem ajuta. De la Prefectură, nu (localnicii să nu se aştepte la bani pentru alimentare - n.r.)", a declarat subprefectul de Dolj Ionel Ciobotea.

Apa din comuna Amărăştii de Sus este infestată cu nitriţi şi nitraţi de mai bine de 30 de ani. De cinci ani, sătenii sunt nevoiţi să se deplaseze în localităţile vecine, ca să se aprovizioneze cu apă potabilă. Primarul comunei, Dumitru Diaconu, a spus că mai mulţi copii s-au îmbolnăvit, unii au ajuns în stare gravă la spital, după ce au consumat apă infestată.

Citeşte AICI mai multe despre acest subiect:

Apă infestată cu nitriţi, la Amărăştii de Sus. Primarul merge kilometri întregi în localităţile vecine ca să care apă cu bidoanele

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite