Amănunte controversate în cazul tânărului tratat de TBC, care a murit. Medicii spun că ficatul bolnavului era afectat din cauza tratamentului agresiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele analize făcute de tânărul tratat de TBC, care a murit, arată că ficatul era grav afectat în ultima perioadă. Medicii spun că de vină ar fi fost tratamentul agresiv şi că, în această situaţie, este indicată medicaţia de protecţie a ficatului. Famila tânărului susţine că bolnavul nu ar fi primit aceste pastile.

Mai mulţi medici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" spun că starea lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul tratat de TBC, care a decedat, era serios afectată în ultima perioadă.

Ultimele analize, cu două zile înainte de deces

Doctorii susţin că analizele la sânge pe care Sorin le-a făcut la data de 5 mai, cu două zile înainte de a deceda, au arătat că starea tânărului se agravase. "La ficat s-a produs o distrugere a celulelor, indicată de valoarea crescută a enzimelor. La primele analize pe care pacientul le-a făcut la internare, transaminazele se găseau în valori normale. S-a produs o uşoară creştere în primele două săptămâni de când i-a fost administrat tratamentul. La data de 5 mai, valoarea transaminazelor a ajuns la 193, în condiţiile în care valorile maxime din punct de vedere medical sunt 40", a dezvăluit un specialist de la Spitalul de Boli Infecţioase. Acesta spune că una din cauzele acestei situaţii este tratamentul agresiv. Doctorii mai spun că şi consumul de alcool duce la creşterea enzimelor.  "În urma acestor analize se observă o alterare a stării hepatice cu sindrom de citoliză (proces de distrugere a celulelor - n.r.). Pacienţii care urmează un tratament agresiv trebuie să ia şi unul asociat, de protecţie a funcţiei hepatice", a adăugat medicul.

"Sorin se plângea de dureri în zona ficatului"

Familia lui Sorin Ovidiu a arătat mai multe reţete prescrise lui Sorin, pe care se găsesc medicamente împotriva durerii. "Sorin se plângea des de dureri în zona ficatului, însă în ultimele zile erau de nesuportat. Am fost trimişi cu reţeta să cumpărăm căteva pastile împotriva durerii", ne-a spus Cristina Ţucă, sora lui Sorin. Familia mai susţine că tânărul nu a luat niciun medicament de protecţie a ficatului. "M-am uitat în toate pungile cu pastile, pe toate reţetele, nici urmă de aşa ceva. Nici Sorin nu mi-a spus vreodată că ia astfel de medicamente", a adăugat sora tânărului. Aceasta a precizat că Sorin nu consuma alcool.

Doctorii spun că această problemă nu ar fi provocat decesul tânărului, "dar putem vorbi despre încă o problemă de sănătate care se adaugă celorlalte şi care, în mod cert, a dăunat", a explicat doctorul.

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Cei doi specialişti au refuzat să răspundă la acuzaţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite