Am testat pentru E. coli castraveţii din pieţele craiovene! Află ce au găsit medicii după ce au analizat probele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au prelevat probe din castraveţii de pe piaţă
Specialiştii au prelevat probe din castraveţii de pe piaţă

Reporterii AdS au cumpărat castraveţi dintr-una din pieţele din Bănie şi i-au dus la analize la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Medicii de la Laboratorul Zonal al DSVSA Dolj au prelevat ieri probe din castraveţi cumpăraţi de reporterii AdS şi au făcut analize pentru depistarea bacteriei E. coli de tip patogen, care poate provoca infecţii mortale la om.

Luna trecută, medicii au descoperit, în urma unor analize microbiologice, Salmonella în aripi de curcan, pastă de mici şi în carnea tocată de porc. „Am avut şi cazuri în care am găsit Listeria în salam uscat, cârnaţi, carne de pasăre sau shaorma şi E. Coli în carne tocată sau în brânzeturi provenite din lapte nepasteurizat”,a  mai spus dr. Moraru. În fiecare săptămână, zeci de astfel de probe provenind din mai multe judeţe ajung în Laboratorul Zonal al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, unde sunt analizate temeinic de medicii veterinari. „Probele sunt recoltate de inspectorii noştri fie în urma unor controale tematice, în funcţie de alerta existentă în ţară la momentul respectiv, fie de la anumiţi producători sau comercianţi, în funcţie de frecvenţă, fie în urma unor sesizări. În momentul ridicării de probe, cantitatea respectivă este sechestrată, iar dacă Laboratorul Naţional de Referinţă confirmă rezultatele noastre, produsele sunt confiscate”, ne-a declarat dr. Vicenţiu Moraru, şeful laboratului DSVSA Dolj. În funcţie de tipul de analize efectuat, rezultatele sunt gata în două până la şapte zile.

Află AICI rezultatul analizelor făcute de medicii veterinari de la laboratorul DSVSA Dolj!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite