Mezelurile din comerţ conţin o substanţă mai periculoasă decât nicotina din tutun, care distruge creierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Medicii recomandă să ne ferim de mezelurile din comerţ.
Medicii recomandă să ne ferim de mezelurile din comerţ.

Medicii craioveni spun că produsele din comerţ, cum sunt preparatele din carne, conţin acid glutamic sau glutamat, care duce la obezitate şi care, în timp, distruge creierul.

Doctorii din Craiova spun că mezelurile din magazine sunt nocive organismului, deoarece au în compoziţie o substanţă dăunătoare. "Este vorba de acid glutamic sau glutamat, care dă un gust foarte bun mâncării şi care crează dependenţă. De exemplu cârnăciorii sau salamul, mănânci şi parcă tot ai mânca, senzaţie dată de această substanţă", a declarat doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj.

Atenţie la informaţiile de pe etichete!

Medicul Dobrescu recomandă oamenilor să fie foarte atenţi la informaţiile de pe etichetele produselor alimentare, pentru că această substanţă poate apărea sub alte denumiri. "Sunt date înşelătoare. Sunt produse pe a căror etichetă se poate citi «miros de fum» sau altele, dar se referă de fapt aceeaşi substanţă care determină depunerea grăsimii pe abdomen, care, în ani, distruge creierul şi care duce la afecţiuni cardio-vasculare. Este cel mai tare ucigaş, mai tare decât cafeaua şi tutunul", a precizat medicul. Acesta a mai explicat modtivele pentru care substanţa cu pricina afectează organismul. "Glutamatul face parte din însăţi organismul nostru, creier, plămâni, şi aşa mai departe, însă sub formă naturală. În produsele din magazine, dar mai ales în cele de tip fast-food, dar şi supele la plicuri, unde această substanţă se găseşte sub formă artificială, şi tocmai acest lucru este periculos", a încheiat doctorul Doru Dobrescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite