Sammer Alexandru Shaban vrea să ducă naţionala României la Mondialul din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut în România şi crescut în Iordania, tânărul fotbalist este apreciat în ţările arabe, însă vrea să se afirme în tricoul naţionalei, echipă cu care şi-a propus să joace la un turneu final.

A început fotbalul la nouă ani în Iordania, la Şcoala Alfaislay, iar un an mai târziu a trecut la Academia de fotbal a prinţului Ali. După trei ani, în calitate de jucător liber, a ajuns la Alfaisaly Club.

Asta ar fi povestea debutului în fotbal al lui Sammer Alexandru Shaban, un atacant de 16 ani care s-a afirmat în Iordania, dar care este cu gândul tot la ţara natală, pentru care ar vrea să joace în viitor.

Considerat un atacant cu calităţii tehnice deosebite şi o bună viziune a jocului, la cei 1,88 metri ai săi, Sammer şi-a impresionat antrenorul cu dorinţa lui permanentă de a se autodepăşi şi a învăţa cât mai repede, acesta prezicându-i „un viitor strălucit“.

A avut parte de mic de un nutriţionist personal, în persoana tatălui său, iar acest lucru l-a ajutat mult. „Alimentaţia este foarte importantă la orice sportiv, iar efectul se va vedea pe viitor“, spune româno-iordanianul (foto).  

Remarcat de AC Milan, racolat de Vicenza

În 2008, Sammer Alexandru s-a remarcat la un trial în Spania, la Academia lui AC Milan, şi a stat un sezon la Şcoala din Amman a grupării milaneze, la care a revenit în 2010, după ce un an s-a pregătit la F.A. Espluguenc (Barcelona).

image

Am învăţat multe lucruri bune acolo, antrenamentele conduse de Marko Costina m-au ajutat mult“, susţine tânărul. Jucător de ambele picioare, care face bine ambele faze, Sammer are un şi motto: „Pun corectitudinea pe primul plan şi nu îmi place să mint nici în viaţă şi nici în fotbal“.

A primit recent o invitaţie pentru un stagiu în Italia, la clubul Vicenza, pe care o va onora, dar gândul său zboară tot spre România. „Vreau să fac parte din naţionala României pe viitor şi să o ajut să se califice la Campionatul Mondial din 2018. Spun asta ca pe o promisiune“, susţine Sammer.

image

Plecat la 3 ani din România, tânărul vine deseori în ţara natală şi a trecut şi prin Craiova. Fan al lui Ilie Balaci (foto sus), nume cunoscut în ţările arabe, Alexandru a dorit să vadă stadionul unde a jucat celebrul fotbalist şi unde Universitatea a cunoscut gloria. Mi-a plăcut arena, chiar dacă părea în paragină când am fost acolo, dar aş fi vrut să o văd plină“, încheie Sammer Alex Shaban.

Întrebări şi răspunsuri

Ai un fotbalist preferat?

Dintre cei care joacă acum, cel mai mult îmi place de Zlatan Ibrahimovici. Cred că este un atacant complet, cu o tehnică extraordinară având în vedere înălţimea sa. Mi-aş dori să ajung ca el.

La ce echipă ai vrea să joci?

Dacă ar fi să vorbim de România, atunci nu mi-aş dori să joc decât la Universitatea Craiova. Este echipa mea de suflet, dacă pot spune aşa, a cărei istorie rebelă mi-a plăcut cel mai mult. Aşa, în Occident, aş vrea să ajung la AC Milan, că tot sunt chemat acum în Italia, sau la FC Barcelona.

Vezi ce poate Alex Sammer

Profil: Născut: 17 august 1994 la Braşov, stabilit la Amman. Studii: Elev în clasa a X-a la Şcoala Alyarmook din Amman. Idealuri: Să joace la naţionala României.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite