Craiova: Alexandra Ţecu este campioană europeană la doar 9 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Karate este un sport atât pentru băieţi cât şi pentru fete. Eu singură am ales unde să merg, iar părinţii mei mi-au îndeplinit visul. Nu mă văd în momentul de faţă făcând altceva. Sper ca şi în viitor să obţin performanţe.

Alexandra vorbeşte ca un om mare deşi are doar nouă anişori. Ştie multe despre sportul care a făcut-o celebră. Cu zâmbetul pe buze şi cu faţa luminoasă este de acord să ne împărtăşească din tainele metodei de luptă. Micuţa povesteşte că la vârsta de şase ani şi-a rugat părinţii să o ducă să înveţe karate. În momentul în care a intrat în sala de antrenament a simţit că locul ei este acolo. „Cu muncă şi dăruire am reuşit să mă fac remarcată şi să particip la numeroase competiţii sportive, atât în ţară cât şi în străinătate. Pentru mine tot ce mi se întâmplă acum este ceva magic, un vis care a devenit realitate“, povesteşte micuţa.

Trei medalii la o singură competiţe

Alexandra a reuşit să obţină locul I în Serbia. Micuţa povesteşte că s-a antrenat câteva ore bune pentru a ajunge acolo şi chiar a meritat efortul. A repetat în continuu mişcări dificile pe care un sportiv le face cu greu. „Am obţinut locul I la individual, locul II, împreună partenerul meu, şi alt loc I, alături de colegii mei. Am venit de acolo cu trei medalii şi diplome. A fost o bucurie să ies campioană europeană, iar toată lumea a fost încântată de rezultatele obţinute“, a mai spus Alexandra Maria Ţecu.         

Talentată şi la desen


Alexandra îmbină perfect sportul cu arta. În timpul liber îi place să deseneze şi chiar a reuşit să se facă remarcată şi în acest domeniu. Fetiţa spune că atunci când pune mâna pe pensulă practic se relaxează. „De curând mi-am dat seama că îmi place să desenez. Am luat o diplomă şi chiar sunt mândră. Recunosc că mai am de exersat, dar am timp destul să învăţ, sunt abia la început“, a mai precizat campioana europeană la karate.
Tânăra sportivă a mai spus că nu s-a gândit niciodată să renunţe la cariera sportivă. „Chiar dacă unii colegi au mai mult timp de joacă, eu vreau să urmez cursul pe care l-am ales. Nimic nu mă poate face să mă întorc din drum. Chiar dacă am doar 9 ani, ştiu ce vreau. Pot spune că sportul pe mine m-a ajutat, în primul rând mi-a dezvoltat mult mai bine gândirea, iar în al doilea rând ştiu să mă descurc în orice situaţie, chiar şi atunci când cineva mă atacă“, a mai spus Alexandra Maria Ţecu. 

  
Alexandra a mai declarat că în luna mai va merge la o nouă competiţie sportivă, care va avea loc la Eforie. Vor veni cei mai buni sportivi din toată ţara. „Este o nouă competiţie la care va trebui din nou să demonstrăm noi, ca echipă, că suntem cei mai buni“, a mai povestit  campioana europeană la karate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite