Craiova: Aleşii organizează conferinţă să atragă furnizorii Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partenerii Ford sunt invitaţi să descopere oportunităţile judeţului
Partenerii Ford sunt invitaţi să descopere oportunităţile judeţului

Componentiştii care au stabilit deja parteneriate cu Ford vor participa pe 18 februarie la o întâlnire cu autorităţile locale din Craiova şi comunele din aproprierea oraşului.

Întâlnirea a fost organizată după ce Consiliul Judeţean a constatat că mare parte dintre companiile care îşi anunţaseră venirea în zona Craiovei au ales amplasamente în alte judeţe pentru construcţia fabricilor. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, întâlnirea se vrea un moment de relansare a investiţiilor din judeţ. „Va fi o conferinţă extrem de importantă, la ea participând primarul Craiovei, primarii localităţilor limitrofe, firma Ford şi societăţi aduse de compania americană la discuţii. Vrem să le arătăm că avem toată deschiderea”,a  spus Prioteasa.

Şeful executivului doljean a declarat că reticenţa investitorilor de a se stabili la Craiova ar putea fi pusă pe seama răspunsurilor năucitoare date de autorităţile locale societăţilor care s-au interesat de închirierea sau cumpărarea unei suprafeţe. „Când întrebau unde se pot stabili, primarii le spuneau acestor societăţi că se pot aşeza oriunde. Ori nu se puteau aşeza undeva pentru a începe construcţia unei fabrici şi apoi să se ridice case chiar lângă aceste hale”,a spus Prioteasa. Potrivit acestuia, prin materplan-ul pregătit de firma Halcrow pentru zona Aeroportului din Craiova, vor fi încheiate acorduri cu autorităţile locale din Gherceşti, Pieleşti şi Cârcea pentru ca zonele industriale şi cele rezidenţiale să fie clar delimitate în Planurile Urbanistice Generale.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite