Craiova: Agricultura din Dolj face cu ochiul viitorilor fermieri din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de elevi ai Liceului „Lasalle Reims Thillois“ din Franţa, cu profil agricol, au vizitat o fermă din comuna Drănic, satul Padea, judeţul Dolj. Tinerii au fost impresionaţi de modul cum se desfăşoară lucrările la noi în ţară şi au apreciat faptul că fermierii din Dolj, reuşesc să facă agricultură cu bani puţini.

Tinerii au demonstrat că au cunoştinţe în domniu şi au vrut să afle câte mai multe date despre modul cum se face agricultura în judeţul nostru. „ În Franţa primim 350 de euro la hectar, pe an, de la Uniunea Europeană. Din fericire la noi mâna de lucru este mult mai ieftină decât în România“, au spus tineri francezi.


„Agricultura nu va da niciodată faliment“

Constantin Iancu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din judeţul Dolj, a declarat că în acest moment agricultura este cel mai bun domeniu în care se pot face investiţii fără probleme. „ Sunt convins că agricultura nu va da niciodată faliment.  În momentul de faţă eu am în arendă 2000 de hectare de teren pe care le cultiv. Anul 2010 a fost unul destul de bun pentru noi agricultorii.“, a spus Iancu.    

Tinerii francezi interesaţi să investească în Dolj

Grupul de elevi din Franţa au declarat că pe viitor se gândesc serios să investeasca în agricultură, chiar la noi în judeţ. Preşedintele APA Dolj a ţinut să le explice tinerilor că România import seminţe de rapiţă, direct din ţara lor. „Marfa ajunge la noi mai scumpă, pentru că importatorul aşa cum este şi normal îşi adaugă şi el propriile cheltuieli. Ba mai mult trebuie să aducem de peste graniţă şi pesticide şi îngrăşăminte. Dacă tragem linie, toate costurile noastre ajung undeva la 30%. Sunt convins că în Franţa cheltuielile sunt mult mai mici“, a mai precizat Constantin Iancu,  preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din judeţul Dolj.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite