Craiova: Agricultorii din Dolj au renunţat deocamdată la miting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii agricoli s-au întâlnit ieri cu Ministrul Agricultorii şi au căzut de acord să renunţe la manifestăririle stradale programate pe data de 22 aprilie în capitală.

Fermierii din Dolj spun că au discutat mai bine de două ore despre reducerea accizei la motorina folosită în agricultură până la nivelul de 21 de euro/1000 l, prin adoptarea Hotărârii Guvernului până la data de 1 mai a.c. Producătorii agricoli mai spusn spun că până acum statul nu a făcut nimic concret pentru ei. „ Întârzierea nejustificată a HG privind reducerea accizei la motorină până la nivelul de 21 euro/tonă conduce la blocarea activităţii agricole, cu serioase repercursiuni asupra producţiei din acest an şi implicit a rezultatelor economice ale societăţilor ce activează în agricultură “, a spus Ştefan Croitoru, vicepreşedintele Producătorilor Agricoli din Dolj.

Mitingul a fost amânat

În urma discuţilor purtate s-a încheiat un protocol între Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, reprezentată de preşedintele Nicolae Sitaru, unde s-a stabilit de comun acord ca mitingul programat pe data de 22 aprilie să fie suspendat.„ În cazul în care statul nu va rezolva o mare parte din cerinţele fermierilor vor avea loc manifestări stradale de amploare la sediul Ministerului Finanţelor Publice,. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale  şi la Guvern“, a mai spus Ştefan Croitoru, vicepreşedintele Producătorilor Agricoli din Dolj.

Producătorii agricoli mai spun că statul nu a găsit până în momentul de faţă nici măcar o soluţie pentru reducerea tarifelor pentru apa de irigat. Agricultorii cer înlocuirea Legii 381/2002 cu o altă formă de sprijin, prin care să se asigure factorii de risc cei mai importanţi, respectiv îngheţul şi seceta, "care în acest moment nu sunt acoperiţi de către societăţile de asigurări.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite