Craiova: „Agentul 047“, condamnat la trei luni cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirel Florea, agent în cadrul Secţiei de Poliţie 1 Craiova, a fost condamnat ieri de Tribunalul Dolj la trei luni de închisoare cu suspendare.

Bărbatul este acuzat că a luat mită 70 de lei de la un şofer, care, la 10 aprilie 2010, a trecut pe roşu la semafoarul din zona cinematografului Patria. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, Mirel Florea i-a cerut bani craioveanului. Tânărul s-a conformat, dar s-a dus imediat la Parchet şi a depus plângere împotriva agentului. Poliţistul se af la în maşină cu un coleg, pe care l-a influenţat să nu scrie în raport despre incident.

A primit foloase necuvenite, nu mită

În 2010, bărbatul a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Magistraţii Tribunalului Dolj au schimbat încadrarea juridică din luare de mită, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani, în primire de foloase necuvenite, care se pedepseşte cu închisoare între 6 luni şi 5 ani. Judecătorii l-au găsit vinovat pe omul legii, însă au ţinut cont de conduita bună a acestuia şi l-au condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare.

Poliţistul Florea, cunoscut în rândul colegilor sub numele de „Agentul 047“, nu este la prima abatere. Mirel Florea s-a ales cu porecla, după ce a fost verificat cu aparatul etilotest în timpul serviciului şi s-a descoperit că avea o alcoolemie de 0,47 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Atunci, poliţistul a fost sancţionat cu amânarea cu un an la avansarea în grad.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite