Craiova: Agajatorii, chestionaţi despre angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Comunelor din România a prezentat astăzi concluziile studiului realizat împreună cu partenerii din România şi Cehia printre angajatori, pentru identificarea celor mai importante competenţe comune ale potenţialilor angajaţi.

Potrivit acestuia forţa de muncă este competitivă atunci când există o strategie pe termen lung de dezvoltare a resurselor umane, care ţine cont de cerinţele pieţei muncii. O altă concluzie vorbeşte armonizarea ofertei cu cererea de forţă de muncă prin colaborarea dintre sistemul de învăţământ şi angajatori, concretizată prin absolvenţi pregătiţi pentru domeniile cerute de piaţă.

Studiul mai evidenţiază faptul că majoritatea angajatorilor au aşteptări mari la potenţialii angajaţi, că sunt în continuare destul de mulţi cei care nu inestesc deloc în specializarea forţei de muncă. 

  „Este important ca programele de instruire în competenţele comune să fie integrate în programa şcolară. Dacă s-ar întâmpla astfel, tinerii vor şti cum să îşi caute un loc de muncă, vor fi mult mai pregătiţi săs e îndrepte către un angajator“, a spus Roxana Ristea, coordonatorul proiectului „Competent“ în Dolj. 

Proiectul este implementat în 35 comune din judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Olt. În Dolj,  proiectul se desfăşoară în  comunele Călăraşi, Gighera, Mîrşani, Sadova şi Ostroveni. Obiectivul general este facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Beneficiare sunt persoanele inactive din rândul femeilor, familiilor monoparentale sau cu mai mult de doi copii, cele de etnie romă, persoanele cu dizabilităţi. Cursanţii se vor şcoli într-una din cele patru competenţe identificate prin în urma studiului ca fiind necesare în relaţia dintre angajat şi angajator. Acestea sunt: orientarea către client, eficienţă, rezolvarea problemelor şi comunicare eficientă. În plus, vor învăţa să utilizeze calculatorul. Tot prin acest proiect, salariaţi ai primăriilor implicate vor fi instruţi să lucreze în centre de consiliere, care să îi ţină pe oameni la curent cu ofertele de muncă din judeţ şi cu alte informaţii despre instituţii de care au nevoie.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite