Craiova VIDEO / Află povestea unei cunoscute soliste care îngrijeşte bolnavii de la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, cunoscuta interpretă de muzică populară, Lizica Drăgoi, a urcat pe scenă la vârsta de 3 ani.

Lucrează la Spitalul Nr 1 din Craiova de opt ani. Întâi ca infirmieră, apoi ca asistentă la Secţia de Reanimare. A ţinut morţiş să fie aproape de bolnavii în stare gravă, dintr-un singur motiv: „Le transmit o stare benefică, îi ajut cu tot dragul şi în acelaşi timp ei mă încarcă de energie. Când văd că un om se trezeşte, că învie din morţi, prind viaţă o dată cu el”, explică olteanca motivul pentru care a ales să muncească la Terapie Intensivă.


La trei ani pe scenă


Spune că nu ar renunţa la această meserie pentru nimic în lume, chiar dacă i s-ar oferi un post de zece ori mai bine plătit. „Aici, viaţa mea este mirifică. Nimic nu se compară cu satisfacţia pe care o simt, atunci când un bolnav mă strânge de mână şi-mi zice «Să-ţi dea Dumnezeu sănătate»”, povesteşte femeia, care este convinsă că, datorită pacienţilor, ea însăşi a primit a doua şansă la viaţă, când a ajuns pe patul de spital. „Eram răcită la plămâni, însă multe persoane credeau că am cancer şi îmi puneau tot felul de diagnostice. Nu m-am descurajat şi într-adevăr, rugăciunile bolnavilor m-au însănătoşit”, adaugă Lizica Drăgoi. Pe lângă meseria pe care a îmbrăţişat-o „din convingere”, doljeanca face atmosferă la nunţi şi botezuri.

A primit a doua şansă la viaţă

Este solistă de la 13 ani, însă prima melodie a interpretat-o la vârsta de trei ani. „Mă aflam la casa de Cultură de la Sadova, localitatea unde m-am născut, când a fost organizat un festival. Nu m-am putut abţine, am luat microfonul şi am fredonat o melodie. Debutul a fost un succes, s-a lăsat cu aplauze iar pe mine m-au trecut lacrimile, de bucurie”, îşi aminteşte artista. Zece ani mai târziu, a fost invitată să cânte la o nuntă în comună. De atunci, participările la astfel de evenimente s-au ţinut lanţ. În prezent este sufletul petrecerilor din Oltenia, iar Lizica spune că nu se lasă până nu ridică în picioare până la ultimul spectator.


Texte inspirate din viaţă


Se consideră o femeie realizată, care a scos pe piaţă 12 casete de muzică populară şi un CD. „Al doilea e pe drum”, promite Lizica Drăgoi, care a fost, pe rând, membră la Ansamblul Doina Doljului şi a formaţiei Cristal. Spune că muzica pe care o oferă publicului reprezintă creaţii proprii. „Textele sunt inspirate din viaţa mea, sunt realităţi cu care m-am confruntat, unele mai dureroase, dar pe care le-am cântat cu zâmbetul pe buze”, încheie Lizica Drăgoi.


De ce aţi ales să lucraţi tocmai la Reanimare?
Am căutat un mijloc să alin durerea oamenilor, mulţi dintre ei ţinuţi în viaţă de aparate, care şi-au pierdut orice nădejde că vor supravieţui.
Reuşiţi să îi încurajaţi?
Fac tot posibilul să le readuc speranţa. Tocmai ca să îi mai scot din starea în care se află, pe unii îi berberesc şi îi tund, fiindcă mă pricep de minune la frizerie.


Ce îi place:
Iubesc să călătoresc, să vizitez mănăstirile, în principal. Nu pot uita ce divin a fost la Mănăstirea Dervent unde, dacă te rogi cu credinţă, curge mir din piatră.
Ce nu îi place:
Nu sunt de acord cu tineretul care se poartă după cum e moda. Nu! Moda e aşa cum îţi stă bine. Hainele trebuie să ţi se potrivească, nu să se încadreze în tendinţele anului.


profil:
NĂSCUTĂ:
22 septembrie 1969, comuna Sadova
STUDII: A absolvit Liceul Energetic, Şcoala Populară de Artă şi Postliceala Sanitară.

EXPERIENTĂ: Este interpretă de muzică populară de 28 de ani
FAMILIE: Are doi copii, o dată şi un băiat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite