Află cum poţi să-ţi întăreşti imunitatea, în prag de iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii spun că bolnavii trebuie să se protejeze împotriva gripei, ca să evite internarea.
Doctorii spun că bolnavii trebuie să se protejeze împotriva gripei, ca să evite internarea.

Doctorii spun că cel mai important lucru pe care oltenii îl pot face, pentru prevenirea răcelii, este întărirea imunităţii. Medicii recomandă propolisul şi lăptişorul de matcă.

Specialiştii spun că mişcarea are efecte miraculoase asupra sănătăţii, în principal pentru sistemului imunitar. "Completarea cu exerciţii simple de respiraţie ajută la oxigenarea şi buna funcţionare a organismului în ansamblu. Controlaţi-vă stresul, dacă vreţi să vă apăraţi împotriva bolilor! Evitaţi petrecerile stropite din plin cu alcool, ori mesele copioase, cu dulciuri şi grăsimi în exces", a declarat dr. Mariana Păsărescu, din cadrul compartimentului pentru sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.  Medicii mai spun că este necesar consumul unui pahar de vin sau a unei bere pe zi, multe alimente crude, naturale, iar mesele să fie servite regulat. 

2-4 capsule de lăptişor de matcă

Efecte benefice are odihna. "Somnul vindecă; dacă te dormi cât îţi cere organismul, te refaci mai repede şi scade riscul ca boala să se complice. Ia zilnic 180 mg vitamina C!", a adăugat dr. Păsărescu. Doctorii mai spun că medicamentele pot fi înlocuite cu un supliment nutritiv pe bază de echinaceea, măceşe sau aspirină naturală. "Ia în fiecare zi un preparat natural din propolis. Plus că 2-4 capsule de lăptişor de matcă creşte tonusul. Pentru calmarea tusei sunt recunoscute remediile naturale pe bază de lemn dulce, patlagina şi valeriana", a încheiat dr. Mariana Păsărescu.
 


 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite