Moş Crăciun strânge bani pentru ateliere de joacă şi Teatru de Păpuşi. Află cum îl poţi ajuta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Marian Răţulescu strânge bani pentru atelierele de joacă.
Actorul Marian Răţulescu strânge bani pentru atelierele de joacă.

Actorul Marian Răţulescu a îmbrăcat de câteva zile haina lui Moş Crăciun, ca să dea daruri copiilor. Cei care vor ca Moşul să le ajungă în casă trebuie să plătească între 100 şi 300 de lei, bani care vor fi investiţi în atelierele de joacă şi într-un teatru particular.

Actorul şi regizorul Marian Răţulescu a devenit de câteva zile Moş Crăciun, şi-a pus sacul cu daruri pe spate şi a plecat la casele craiovenilor, să le lase  cadourile sub brad. Pentru o sumă care pleacă de la 100 de lei şi care poate ajunge la 300 de lei, Moş Crăciun poate fi închiriat de orice persoană. Banii, spune Moşul, vor fi folosiţi tot pentru copii, căci vor fi investiţi în atelierele de joacă Pikyland, pe care actorul le organizează de ani buni. "Aceste ateliere le facem de Zilele Craiovei, în mall-uri, la firme, de 1 Iunie, de Paşte, Crăciun şi cu multe alte ocazii. Sunt ateliere de modelaj, unde se foloseşte lut, plastilină, baloane, hârtie, origami, ateliere de pictură pe sticlă, pe faţă, pe corp, pe scoarţă, ateliere de grafică, de arheologie. Este nevoie de materiale, de pensule, hârtie, specialiştii care învaţă aceşti copii trebuie la rândul lor plătiţi, trebuie bani", a mărturisit Moş Crăciun.

Teatru particular de păpuşi în Bănie

Marian Răţulescu mai spune că mare parte din banii adunaţi an de an din această activitate sunt puşi deoparte, pentru a deschide un teatru particular. Suma de care are nevoie este între 10.000 - 30.000 de lei. "Este vorba de primul teatrul particular de păpuşi Noriy, o filială a teatrului Noriy. Este inedit. De aceea fac tot posibilul să strâng fonduri, sper să reuşesc să obţin suma necesară", a mai spus regizorul şi actorul Marian Răţulescu. Şi, ca Moşul să fie darnic cu toţi copiii, a mers şi la copiii bolnavi din spital. "Am mers voluntar la copiii bolnavi de SIDA, copii internaţi în spital", a mărturisit Moş Crăciun, care se mândreşte cu barba sa autentică. "Am barbă naturală, nu ma machiez. Copiii mă trag de barbă fără probleme. Sunt un Moş autentic, cei care vor să mă cheme îmi pot scrie pe adresa de e-mail fundatiaartelor@yahoo.com, răspund rapid", a explicat regizorul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite