Craiova: Află aici cum un a devenit vedetă un copil de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce copiii de vârsta lui îşi petrec timpul la joacă sau la calculator, Alexandru participă la festivaluri de muzică populară, unde interpretează melodii ale lui Petrică Mâţu Stoian.

Micul artist, în vârstă de doar şase ani, a uimit spectatorii în aceste zile, când a urcat pe scena amplasată în Piaţa Mihai Viteazul, unde a interpretat „Coace, Doamne, prunele“, a lui Petrică Mâţu Stoian, şi „Hai la Hora Mare“, din repertoriul lui Constantin Enceanu. În urmă cu două săptămâni, a fost aplaudat în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Populară de la Podari, unde  a avut concurenţi din clasa a VIII-a. „Nu mi-a fost teamă, că nu sunt aşa mic precum par“, a precizat copilul.


Cântă de la trei ani


 Alex, cum este alintat de apropiaţi, este considerat o minune nu doar de către familie, dar şi de colegii şi educatoarele de la Grădiniţa Edera, unde este înscris. „Doamnele Cornelia Alinei şi Nina Mateiţă l-au remarcat şi m-au chemat într-o zi, ca să stăm de vorbă. Atunci mi-au zis că are o voce care poate fi lucrată şi să nu-l las aşa, pentru că e păcat. Le-am ascultat“, ne-a spus Monica Dragomir, mama băiatului care încă de la trei ani a atras atenţia prin talentul său vocal.
Alex mărturiseşte că a avut un model chiar acasă, pe tatăl său, la rândul său interpret. Micuţul spune că ascultă ore în şir CD-urile cu înregistrările de la spectacolele tatălui său, Silviu Dragomir. „Înainte îl urmăream prin toate camerele, ca să îl ascult, că el şi înainte să doarmă face repetiţii“, recunoaşte Alex, care adaugă că printre preferaţii săi se numără şi Constantin Enceanu. Părinţii copilului spun că i-au insuflat acestuia dragostea pentru artă, însă niciodată nu i-au impus ce anume să facă. „La trei ani, îl auzeam tot timpul că se forţează să cânte. Nu îl luam în serios, credeam că se joacă. Dar era perseverent. Abia acum ne-am convins că are în sânge muzica“, a adăugat mămica.


„O să fiu un om mare!“


Alexandru este hotărât să nu se lase până ce numele lui nu va deveni cunoscut. Promite să îşi dea toată silinţa să nu îşi dezamăgească fanii, în principal pe cei care i-au dat viaţă şi care nu lipsesc de la evenimentele la care este invitat. „Părinţii mei stau numai în primul rând şi îmi fac semn întotdeauna că sunt alături de mine. Mai trag cu ochiul la ei, din când în când, şi prind curaj. Acum câteva zile nu i-am văzut, erau mai în spate. Mi-a fost mai greu“, a povestit Alex, care s-a îndrăgostit de straiele populare de cum le-a văzut.  Spune că nu ar da muzica pe nicio jucărie din lume şi că nu a regretat nicio clipă de alegerea pe care a făcut-o. „Deşi mă vedeţi pitic, o să fiu un om mare!“, a încheiat artistul.

Ce îi place:

A.D.: Adoră să meargă la pescuit cu tatăl său şi să mănânce peştele prins de el şi gătit de mama sa. O dată pe săptămână se relaxează în Parcul Romanescu şi merge la Grădina Zoologică, pentru a vedea tigrii şi leoparzii.
Ce nu îi place:
A.D.: Se supără când băieţii din zona în care locuieşte vorbesc urât. „Ar trebui să se comporte frumos şi să nu scoată pe gură vorbe de tot felul. Îmi e ruşine să stau lângă ei“, a spus băiatul.

Ce alte genuri muzicale asculţi?
A.D.:Câteodată mai pun la casetofon şi muzică uşoară, mai lentă. Dar nu prea am timp, că sunt prea ocupat. Plus că trebuie să mai fac liniuţe, bastonaşe, şi să învăţ să scriu pentru grădiniţă.
Ce planuri ţi-ai făcut?
A.D.:Eu mă pun pe învăţat, că alte treabă nu o să am. Dar nu mă văd doctor, avocat sau profesor. Eu vreau pe scenă şi atât.

profil:
NĂSCUT:

18 august 2003, Craiova.
STUDII:

Este înscris la Grădiniţa Iedera din Craiova.

IDEALURI: Principala lui preocupare este să se pregătească  pentru festivalurile care vor avea loc în ţară, la care şi-a propus să obţină premii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite