Craiova: Adună experienţă de muncă încă de pe băncile şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva elevi de la Liceul de Informatică Ştefan Odobleja au înfiinţat o revistă care a primit zeci de premii.

Totul a pornit de la Gabriel Coliţă, acum elev în clasa a XII-a şi foarte aproape de momentul în care va trebui să lase în urmă anii de liceu. Înfăţişarea revistei Flash I se datorează lui, lucru confirmat de întreaga echipă redacţională, în frunte cu cea care le este mereu aproape, profesorul psihopedagog, Nicoleta Adriana Florea. A vrut altceva, a vrut să scoată publicaţia din tiparul obişnuit al unei reviste şcolare. A dorit-o mai comercială, „cu un chenar mai atrăgător“. La primele două numere grafica şi coperta au fost creaţiile lui Gabriel. Este unul dintre tinerii despre care se poate spune că ştie ce vrea. Are propriile păreri, bine întemeiate, când intră în discuţie actualul sistem de învăţământ, perseverează în domeniul fotografiei artistice, fiind premiat la un salon naţional de profil. Se gândeşte să urmeze regie film, poate în Bucureşti, dar şi mai bine în străinătate, „unde chiar ai ce învăţa“, după cum mărturiseşte.  

Schimb între creatori

Ultimul număr al Revistei Flash, cel de-al treilea, a rămas pe mâna colegului său Radu Diaconeasa, dintr-a X-a. L-a prins proiectul chiar în vremea tezelor şi a muncit pe rupte ca să termine la timp cele 60 de pagini. De la momentul la care s-au strâns materialele, iar conţinutul a primit ok-ul coordonatorului, i-au mai rămas două săptămâni pentru a le aşeza în pagini. „A meritat tot efortul. Am vrut să mă perfecţionez în privinţa tehnicii, să aprofundez în practică tot ce aprofundasem ca teorie“, spune Radu, precizând că dacă tot se vorbeşte de o cheie a succesului, în cazul lui aceasta este întreaga echipă cu care a lucrat, unde fiecare excelează prin ceva. Oana Pîrvu a publicat poezii, a scris despre Ansamblul Muguraşul, din care face parte, Denisa Ţacu a făcut desenele şi a creionat prin cuvinte un portret al muzicii de ieri şi de azi. Irina Predescu a aflat şi a spus mai departe povestea maestrului Ilie Gheorghe, actorul Teatrului Naţional Marin Sorescu.

Colecţionari de diplome

Psihopedagogul Nicoleta Florea este categoric profesorul liant între dascăli şi elevi. A vrut să-i aducă pe aceştia din urmă cât mai aproape de ea, a ţinut să îi cunoască personal, i-a învăţat să se exprime liber şi nu ascunşi în spatele unor vorbe, aruncate pe blogurile personale. Este mândră de tot ce fac ei, ca elevi, ca oameni. Mândră de ei, le-a înrămat diplomele şi le aşezat pe pereţii cabinetului. Revista lor a luat numeroase premii I, la Concursul Naţional de Publicaţii Şcolare „Media Junior“, acelaşi la care a fost premiată Oana, pentru versurile publicate, apoi la Concursul internaţional Şcoală românească – Şcoală europeană. Un loc I i-a revenit Denisei pentru pagina artiştilor. Nicoleat Florea păstrează printre diplome şi pe cele primite de Irina şi Radu la concursurile de pagini web, unde au fost mai mereu primii. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite