Craiova: Adrian Vintilă sfidează criza cu isteţime şi lecţii bine făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Vintilă, vicepreşedinte Relaţii Externe în AIESEC Craiova
Adrian Vintilă, vicepreşedinte Relaţii Externe în AIESEC Craiova

La 21 de ani este vicepreşedinte pe Relaţii Externe în organizaţia studenţească AIESEC Craiova.

Debordează de energie, atât de mult încât să-l poţi numi „argint viu“. Ştie foarte bine ce vrea, iar când se întâmplă să aibă vreo ezitare găseşte resurse proprii pentru a merge spre atingerea scopului propus. Povestea lui Adi, „cel mic şi rău“, cum spune că îl descriu uneori coechipierii antrenaţi în desărvârşirea proiectelor, este puternic legată de AIESEC Craiova. Un afiş al organizaţiei care recruta membri i-a schimbat drumul. „Voiam să fac altceva, total diferit decât urma să studiez în facultate. Am trecut prin tot procesul de selecţie, am intrat în Departamentul financiar şi relaţii externe, m-am lovit de un prim refuz de a fi cooptat într-un proiect şi am început să îmi doresc să demonstrez că sunt foarte bun“, mărturiseşte actualul vicepreşedinte pe Relaţii Externe din cadrul AIESEC Craiova.  Proiectul care l-a ajutat să crească a fost „Students in Corporate“, în care a cooptat şase companii locale de top ce au ţinut training-uri pe IT şi antreprenoriat pentru 180 de studenţi.

La graniţa dintre material şi sensibilitate

Că se pricepe să determine companiile să îi ia în seamă pe studenţii din AIESEC o dovedeşte şi suma de aproape 10.000 de euro pe care reuşit să o adune într-o jumătate de an pentru proiectele organizaţiei. Un atu al său este şi faptul că ştie să asculte şi a încercat să înţeleagă şi un refuz. Îngăduinţa o pune pe seama sensilităţii de care are grijă prin muzică şi teatru. Adrian a fost membru al trupei Persona şi a studiat orga electronică. Munceşte uneori şi 14 ore pe zi, ca voluntar, dar reuşitele şterg cu buretele orice urmă de oboseală. Sunt semne că şi-a împlinit visul de a fi parte dintr-o echipă de învingători.

Cum înţelegi experienţa cerută de angajatori unui proaspăt absolvent?
Angajatorul vrea de la un tânăr care iese de pe băncile facultăţii să îi arate că nu a stat degeaba în acei ani, că s-a implicat în proiecte, că a luat în serios stagiile de practică.

Îţi pare firească tendinţa multor studenţi de a se autovictimiza?
E o atitudine moştenită. În plus, companiile trebuie să se implice mult mai mult în viaţa studenţilor, să înţeleagă cât este de important să şi-i pregătească.

Născut. 24 august 1989, Motru, judeţul Gorj.
Studii. Student în anul al III-lea la Facultatea de Matematică-Informatică, Universitatea din Craiova, Şcoala Populară de Artă Cornetti.
Hobby-uri. Muzica şi teatrul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite