Craiova: Adolescenţă în întuneric, din cauza unei tumori cerebrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala i-a răpit vederea lui Ştefăniţă Trenovici, transformându-i viaţa într-un chin.

Până anul trecut nimic nu părea să prevestească drama pe care o trăieşte astăzi băiatul de nici 16 ani, greu de suportat şi pentru cei apropiaţi. Ştefăniţă Trenovici este mereu în dreapta tatălui său, lipit de el ca şi cum ar fi devenit una şi aceeaşi persoană.

Dintr-un copil năzdrăvan, uneori neascultător şi certăreţ, plin de energie, boala l-a transformat într-un băieţel depedent de sprijinul părintelui, lucru care îl deranjează, dar pe care spune că îl învaţă în fiecare zi în lumea întunericului.

Nu mai poate picta

Coşmarul s-a declanşat anul trecut. S-a simţit rău şi după câteva examene medicale a venit şi rezultatul. „Ne-au spus că are tumoră pe creier, care îi afectează nervul vederii“, îşi aminteşteşte cu lacrimi în ochi Gheorghe Trenovici. În lumea medicală diagnosticul este tumoră cerebrală infiltrativă de hipotalamus tracturi şi chiasmă optică biopsiată şi tractor, tumoră de regiune pineală neexplorată chirurgical, atrofie optică bilaterală, la care se adaugă diabet insipid şi tulburări psihotice apărute din cauza bolii.

Au urmat operaţia în care i-a fost extirpată o parte din tumoră, chimioterapia şi întunericul. Odată cu ele, Ştefăniţă a rămas fără bucuria de picta, de a se bucura de tot ce e frumos în jur. Acum, pentru un tratament cu citostatice în Ungaria, Ştefăniţă are nevoie de aproape 30.000 de euro.


Cei care doresc să îl ajute pe Ştefăniţă, o pot face donând în conturile deschise pe numele Gheorghe Trenovici:

Moneda Ron Nr. Cont :RO50BRDE170SV51980581700
Moneda Eur Nr. Cont : RO46BRDE170SV51980661700

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite