Craiova: Administratorii SIF Oltenia, sancţionaţi de CNVM în cazul "Corealis"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a emis ordonanţe de sancţionare pe numele administatorilor SIF Oltenia din perioada  octombrie 2010 - 31 decembrie 2010, inclusiv Dinel Staicu.

Tudor Ciurezu, Florian Buzatu, Carmen Ioana Popescu, Gheorghe Blidar, Vasile Şalapa, dar şi Dinel Staicu au primit avertismente pentru că nu au răspuns concret la solicitarea Comisiei cu privire la motivul pentru care SIF a pierdut controlul unei firme neparticipând la o majorare de capital, deşi o aprobase.

Compania Corealis, care a fost delistată de pe Rasdaq în anul 2002, are în proprietate mai multe spaţii comerciale şi restaurante în Craiova. SIF Oltenia deţinea la finele lui 2009 90,7% din acţiunile Corealis. Societatea a decis în luna februarie a anului trecut să majoreze capitalul social al firmei craiovene cu 17 milioane de lei, de la 1,8 la 18,8 milioane de lei. Totuşi, SIF-ul nu a mai participat la majorarea de capital, dar Corealis a ajuns acum la un capital de 17,9 milioane de lei, iar participaţiile SIF Oltenia au devenit minoritare. SIF Oltenia mai are 32,6% din titlurile Corealis, AVAS are 3,2% din acţiuni, iar restul titlurilor sunt controlate de mai multe firme şi persoane fizice.


Cum a pus mâna Dinel pe restaurantele din Bănie


Potrivit cotidianului România Liberă, SIF Oltenia a pierdut din participaţii pentru ca omul de afaceri Dinel Staicu, preşedinte al SIF la vremea respectivă, să intre în acţionariat prin firmele sale sau ale interpuşilor săi. Odată cu majorarea de capital au fost cooptate următoarele 11 persoane juridice controlate de către Dinel Staicu: Biroul de Management Oltenia, BDJ Societate Microfinanţare controlată de Asociaţia Divart şi reprezentată de Felcher Georgeta, SC Ştiinţa U Craiova -, SC Sico SA, Asociaţia Creştin Ortodoxă şi Catolică, SC Mercur Călimăneşti". De altfel, în multe dintre cele 11 societăţi care au devenit acţionare la Corealis se regăseşte, în diferite calităţi, Ioana Carmen Popescu, un om de casă de-al lui Dinel Staicu. Noul administrator al SC Corealis, după preluare, devine Radu Logofătu, legat de Dinel Staicu prin Asociaţia Creştin Ortodoxă şi Catolică. Lovitura dată de Stai¬cu a fost posibilă, spun sursele RL, pentru că şi atunci când SIF Oltenia deţinea 90% din Corealis, aceasta era controlată tot de apropiaţi ai şefului SIF Oltenia. Director general era fratele Marin Staicu, iar administrator era Carmen Ioana Popescu trimisă în judecată alături de Dinel Staicu pentru prejudicierea Transgaz Mediaş.

Corealis SA are în proprietate restaurantele Palace, Doljana, Dacia sau Debarcader din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite