Craiova: Acordul de garanţie privind împrumutul Ford, prioritar pe ordinea de zi la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dionisio Campos susţine că împrumutul ar putea fi contractat până la sfârşitul acestei luni
Dionisio Campos susţine că împrumutul ar putea fi contractat până la sfârşitul acestei luni

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat astăzi că, după Camera Deputaţilor, şi în Senat va fi pus cu prioritate pe ordinea de zi proiectul de lege privind garanţia acordată de statul român împrumutului BEI pe care îl va contracta Ford.

Geoană a precizat că a luat toate măsurile pentru ca luni proiectul să fie pus de ordinea de zi a Senatului, în acest fel grăbind lucrurile în privinţa modernizării fabricii Ford de la Craiova. Dionisio Campos, preşedintele Ford România a salutat rapiditatea cu care s-au mişcat autorităţile române şi a apreciat că, în cazul în care acordul va fi ratificat şi de Senat, banii de la BEI, 400 de milioane de euro, vor putea fi accesaţi până la sfârşitul primului trimestru al anului.

Camera Deputaţilor a ratificat în această săptămână acordul de garanţie privind împrumutul Ford, prin care statul român este de acord să garanteze în proporţie de 80% împrumutul de 400 de milioane de euro pe care Ford vrea să-l contracteze la Banca Europeană de Investiţii pentru modernizarea fabricii de automobile din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite