A vrut să ajungă primar în Oltenia şi a aterizat pe un aeroport din Italia. Povestea unui român care face catering pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius spune că se va întoarce în România peste câţiva ani.
Marius spune că se va întoarce în România peste câţiva ani.

Un tânăr din Craiova care a candidat pentru funcţia de primar într-un oraş doljean este de nouă luni angajat pe Aeroportul din Roma, unde face catering. Olteanul spune că nu-i trece prin gând să se întoarcă în ţară, în următorii ani.

Marius Roşca Bogdan, de 29 de ani, din Craiova, a studiat Ingineria Mediului la Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova. Imediat ce a absolvit facultatea, a încercat să se angajeze în domeniu. Fără succes. "Aveam opţiuni zero, în România nu făceam nimic, nu reuşeam să lucrez după cum îmi era specializarea, ce puteam face?", spune tânărul. Pentru că ofertele la locurile de muncă erau destul de puţine, Marius şi-a deschis un magazin, la ţară.

"E mai bine ca la noi în ţară"

În acelaşi timp, şi-a pus ambiţia la încercare şi a candidat la funcţia de primar, în oraşul Băileşti. Nu a reuşit. Aşa că a ales drumul străinătăţii. "În Italia mai fusesem în 2005 şi am muncit în construcţii. M-am întors în ţară, speram că va fi mai bine. Nu a fost aşa. Am revenit în Italia în luna martie, anul acesta. M-am angajat la Aeroportul Leonardo da Vinci din Roma, fac catering, adică munca mea e să încarc mâncarea în avioane şi să o descarc", povesteşte Marius, care câştigă lunar aproximativ 1000 de euro. "E mai bine ca la noi în ţară, poţi trăi şi pune un ban deoparte, pe când la noi salariul îţi ajunge doar să trăieşti, de-asta am plecat, nu aveam opţiuni",spune Marius, care şi-a lăsat în România mama şi sora.

Dorul de familie îl trage în România

Îi este dor de familie şi spune că, deşi îi place în Italia, nu-i trece prin gând să rămână definitiv peste hotare. "O să mai stau aici câţiva ani buni, până o să se îndrepte situaţia în România. Îmi iubesc prea mult familia ca să rămân în Italia", a explicat Marius, care promite să facă treabă bună peste graniţă. "Românii sunt oameni muncitori, nu toţi stau. Eu nu m-am făcut niciodată de ruşine şi nu mi-a fost ruşine cu munca cinstită. În România, eşti corect şi nu primeşti pe merit, aici măcar faci treabă bine, dar iei un salariu convenabil când trece luna", recunoaşte tânărul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite