Craiova: A renovat şcoala din satul natal cu bani americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljean din comuna Siliştea Crucii, Emanuel Colţatu locuieşte de mulţi ani în America, de unde trimite bani pentru copiii din localitate.

Localnicii susţin că, până acum câţiva ani, unitatea de învăţământ din Siliştea Crucii arăta jalnic. Acum multe săli au fost reabilitate, a fost adus mobilier nou şi a fost amenajată şi o sală de informatică pentru copii. „Domnul Colţatu a plecat de tânăr de aici din zonă. Era un om deştept, părinţii lui au fost învăţători aici în comună. Cu banii primiţi de la el s-au făcut multe investiţii. Copiii noştri învaţă şi ei acum în condiţii mult mai bune şi vin cu drag la şcoală“,a spus Maria Tudose, din comuna Siliştea Crucii.

„S-au făcut investiţii bune şi de durată“

Conducerea şcolii cu clasele I-VIII din comuna Siliştea Crucii susţine că Emanuel Colţatu a trimis bani pentru lucrări şi dotări până acum cinci ani. În semn de mulţumire, la intrare în unitatea de învăţământ stă scris la loc de cinste numele binefăcătorului. „Eu sunt director aici de trei ani. Ştiu că au fost trimise sume mari de bani pentru mai multe investiţii. Ajutorul venit de la domnul Colţatu a fost binevenit. Noi nu aveam bani să cumpărăm calculatoare, să achiziţionăm mobilier sau să introducem apă în şcoală. Acum câţiva ani a trimis bani şi, toţi elevii au mers într-o excursie. Dânsul acum locuieşte cu familia în America“, a spus Elena Srachiz, directorul instituţiei din localitatea doljeană.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite