Craiova: A plătit 300 de lei ca să-şi recupereze maşina săltată ilegal din faţa locuinţei de Regia de Transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un craiovean a acţionat astăzi în instanţă Regia Autonomă de Transport pentru că i-a ridicat maşina din faţa blocului. Bărbatul a plătit 300 de lei să-şi recupereze automobilul iar acum îşi cere banii înapoi, plus daune morale.

Florian Neacşu (54 de ani) povesteşte că săptămâna trecută angajaţii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova i-au reţinut autoturismul pe care îl parcase în faţa blocului de pe strada Mihail Kogălniceanu. „De un an de zile, de când mi-am cumpărat maşina, o staţionez doar în locul ăsta”, ne-a spus craioveanul, care precizează că miercuri, 19 aprilie, se întorsese de la serviciu, când a sesizat că îi lipseşte maşina. Oamenii care se aflau în zonă l-au informat despre cele petrecute.

Şoferul arată că în locul unde şi-a lăsat maşina, parcarea nu este interzisă.

image


Sănătatea mamei, întreţinută cu taxa maşinii


Bărbatul spune că s-a dus imediat la sediul Regiei, pentru a cere explicaţii. Nu a primit decât o solicitare de a achita o taxă de recuperare, în valoare de 300 de lei. Deşi s-a împotrivit, în cele din urmă a dat banii. „Nu aveam încotro, că îmi trebuia maşina ca să merg la Amărăşti să-i duc mamei medicamente, că e bătrână şi bolnavă. Până m-am împrumutat de ăştia 300 de lei, am stat cu frica-n sân să nu păţească ceva, că i se terminaseră medicamentele”, a adăugat Florian Neacşu.

Craioveanul a luat chitanţa, doar ca să justifice în instanţă faptul că a plătit RAT-ului 300 de lei.

image

"Să-mi dea banii înapoi!"

Zilele trecute a făcut rost de bani, de la un prieten, şi i-a dat RAT-ului. Şoferul se consideră nedreptăţit şi îi acuză pe angajaţii Regiei de abuz în serviciu. Astăzi a dat în judecată instituţia. „Să-mi dea banii înapoi, plus daune morale! Zilele astea am stat într-un stres continuu. Am şi probleme cu inima. Am crezut că fac stop-cardiac, aşa de rău mi-a fost. Dacă nu aveam cu ce să mă duc la mama să-i dau pastilele, şi îi venea rău, cine plătea?”, se întreabă olteanul, care este hotărât să se înscrie în audienţă la prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, pentru a-i relata ce a păţit.

"Nu e posibil aşa ceva"

Vecinii din blocurile de vis-a-vis spun că această situaţie nu este normală.  „Eram pe terasă şi am văzut când i-au luat maşina. Nu înţeleg cui a creat probleme, că nu încurca pe nimeni. Nu e posibil aşa ceva, pentru că şi noi avem maşini. Acum ne e şi frică să nu ne-o ia cei de la RAT, că nu le convine unde am pus-o”, ne-a spus Marian Sabin (45 de ani).

Află cum comentează reprezentanţii RAT aceast caz astăzi, din .

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite