Craiova: A început războiul anvelopelor în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anvelopele de iarnă second sunt la mare căutare
Anvelopele de iarnă second sunt la mare căutare

În timp ce marile magazine profită de conjunctură şi scumpesc marfa, comercianţii de cauciucuri second-hand taie din preţuri. Şoferii craioveni se plâng că o singură anvelopă nouă de iarnă a ajuns acum să coste cât un set întreg de cauciucuri la mâna a doua.

Ministerul Trasporturilor (MT) a întocmit un proiect de ordonanţă care prevede că şoferii care nu îşi echipează maşinile cu anvelope de iarnă vor fi sancţionaţi. „Conducătorii de autoturisme şi camioane vor avea obligaţia să utilizeze anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie - 31martie, în caz contrar urmând să plătească amenzi cuprinse între 540 şi 1.200 de lei“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. În prezent, doar vehiculele cu masa de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă. Dacă va fi aprobat, proiectul iniţiat de MT va intra în vigoare în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Comercianţii profită de modificarea legislativă anunţată, astfel că preţurile la anvelope şi jante noi au crescut în mai toate magazinele de profil din Craiova.

Şofatul pe timp de iarnă, un lux în vreme de criză

„Furnizorii sunt cei care au scumpit produsele. Un singur cauciuc adus din Italia, pentru un autoturism Dacia Logan, ajunge să coste 240 de lei“, a spus un vânzător.Şoferii susţin că nu este normal ca, pe timp de criză, preţurile să crească atât de mult. „Să mergi cu maşina iarna a devenit un lux. Cine îşi mai permite să dea peste 200 de lei pentru un singur cauciuc? Mai bine merg cu cele de vară, că şi aşa nu plec din Craiova. M-am uitat şi la anvelopele second-hand şi pot spune că preţurile sunt destul de bune, dar încă nu am bani să-mi cumpăr“, a spus Mihai Troacă, şofer.

În schimb, comercianţii din târgul de săptămână din cartierul 1 Mai înregistrează vânzări record. Zilnic au peste 100 de clienţi, preţurile anvelopelor la mâna a doua fiind pentru orice buzunar. „Patru cauciucuri de iarnă pentru un Logan ajung undeva la 240 de lei. Dacă şoferii nu au suficienţi bani la ei, mai lăsăm şi la preţ. Majoritatea anvelopelor sunt aduse din Elveţia şi sunt destul de bune“, a spus Ion Militaru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite