Craiova: A început marea vânătoare a piraţilor cu maşini galbene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de poliţişti din cinci judeţe au fost angrenaţi la o acţiune privind taximetria ilegală. 

Poliţiştii de la Transporturi Craiova, împreună cu poliţiştii de Serviiciile Poliţiei Rutiere din Argeş, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Teleorman, au prins ieri mai mulţi şoferi care făceau taxi ilegal.

Unul dintre taximetriştii piraţi din Craiova l-a luat client chiar pe unul dintre poliţiştii care se aflau în civil. În  momentul în care a fost oprit, şoferul a spus că el nu face taximetrie. 

Acţiunea organizată pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de taximetrie a avut loc în zona gărilor şi aeroporturilor civile din judeţele amintite. 

Astfel au  fost depistaţi Marcel Florian D., de 37 ani, şi Manuel Florin V., de 42 ani, din Slatina, judeţul Olt, care nu posedau atestate profesionale “TAXI”.  S-a luat măsura sancţionării acestora  cu amendă în valoare de 500 lei.
 
De asemenea au mai fost suspendate pentru 30 de zile două autorizaţii „TAXI” aparţinând SC Valtax SRL Slatina şi SC Eurotrans SRL Slatina întrucât nu erau vizate.

La acţiune au participat 90 de poliţişti care au controlat un număr de 264 autovehicule fiind sancţionaţi contravenţional 29 de conducători auto pentru neregulile constate cu amendă în valoare totală de 5.784  lei. Totodată  au fost reţinute 3 certificate şi 3 autorizaţii.

Deşi pirateria în taximetrie este un fenomen recunoscut de autorităţi, deocamdată, nu există destule mijloace legale pentru eliminarea acestora de pe piaţă.






Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite