Craiova: A format caractere, acum confecţionează coliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani buni în învăţământ, la catedra de istorie, Aurelia Teodorescu realizează astăzi cu măiestrie seturi de bijuterii din pietre semipreţioase, pe care le scoate la vânzare.

Un pumn de mărgele, cleşte şi polizor, acestea sunt obiectele de care Aurelia Teodorescu are nevoie ca să creeze un colier. În fiecare zi duce la bun sfârşit câte zece exemplare. Nu oboseşte niciodată. „Am şi gablonţuri, adică broşe sau cercei, făcute din materiale precum sticla şi plasticul, dar care nu au o valoare materială mare. În schimb, datorită modelelor, sunt destul de căutate“, explică femeia, care mărturiseşte că ani buni că a predat istoria.

Echipă cu soţul

Deşi a ieşit la pensie, profesoara îşi aminteşte cu plăcere de meseria pe care a îmbrăţişat-o. „Mi-a rămas în suflet. Acum dragostea mi-am îndreptat-o spre această îndeletinicire“, adaugă, în timp ce ne arată un colier din coral roşu. Este culoarea preferată a clientelor.

„Se poartă jadul verde, turcoazul albastru şi cuarţul roz, alb şi fumuriu. Dar, în general, la modă este ceea ce ne place şi ne dă încredere în noi, nu neapărat sofisticat“, subliniază Aurelia Teodorescu, nu înainte de a preciza că toată această muncă nu se poate face fără un ajutor. „Dacă nu ar fi soţul meu, nu m-aş descurca. Eu îi dau idei, după care le punem în practică. El e baza, că are mai multă forţă“, precizează profesoara, în timp ce ne povesteşte despre puterile pietrelor.


„Ametistul te face mai înţelept, bun şi înţelegător. Turcoazul e pentru regenerare, jadul pentru sănătate, cuarţul roz pentru iubire. Citrinul e piatra financiară. Eu am în buzunar câte una în permanenţă. De-aceea nu pierd bani. Din contră“, ne mărturiseşte, zâmbind, profesoara, care se mândreşte că persoane cu funcţii înalte din Craiova poartă broşe făcute de ea, când merg la evenimente speciale şi chiar la o simplă plimbare, pe străzile oraşului. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite