Craiova: 800 de ceferişti de la Regionala Craiova vor fi daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din cadrul companiei au anunţat că peste 400 de salariaţi de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi la începutul lunii iulie.

Primii care vor părăsi societatea vor fi 476 de salariaţi ai CFR Marfă. Aceştia vor primi preavizele chiar în această săptămână, urmând ca din 8 iulie oamenii să fie disponibilizaţi. Deşi numărul angajaţilor de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu este încă bătut în cuie, sindicaliştii spun că cifrele vehiculate arată faptul că disponibilizările se fac fără a avea un set de criterii fixe. „A venit un directoraş şi ne-a spus că disponibilizaţii să se angajeze paznici sau mecanici dacă vor. Oameni care au studii superioare, care au facultate. Să se angajeze ei paznici!“, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică. Persoanele care vor fi disponibilizate vor avea „reale dificultăţi“ în a-şi găsi un loc de muncă, susţin sindicaliştii.

300 de oameni pleacă de la Infrastructură şi Călători

Liderul de sindicat a mai declarat că discuţiile din cadrul rundelor de negocieri purtate cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor au rămas la stadiul de vorbe, pentru că nimeni nu a ţinut seama de părerea sindicatelor. „Noi am vorbit şi am convenit ca să fie disponibilizate posturile în care nu există activitate. Să se facă o analiză şi să vedem. Şi-au bătut joc de acest program de restructurare şi s-au dus la Bucureşti doar cu cifre. Nu se poate aşa ceva“, a declarat Gheorghe Frăţică.
Potrivit acestuia, din cadrul CFR Infrastructură urmează să plece 126 de oameni, în timp ce la Călători sunt programate în jur de 200 de disponibilizări, existând posibilitatea ca numărul acestora din urmă să fie redus în urma negocierilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite