Craiova: 500 de salariaţi ai CFR Marfă ar putea fi disponibilizaţi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de salariaţi ai CFR Marfă din fosta Regională Craiova ar putea fi disponibilizaţi în acest an, susţin sindicaliştii din cadrul companiei.

Angajaţii din cadrul CFR au fost din nou puşi pe jar de declaraţiile recente ale ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Aceasta a precizat că ar fi nevoie de aproximativ 6.000 de disponibilizări pentru o reoganizare ca la carte a sistemului de transport feroviar din România. Sindicaliştii din cadrul fostei Regionale CFR Craiova susţin că deja la CFR Marfă numărul celor care vor rămâne fără slujbă este bătut în cuie. 476 de oameni ar urma să plece chiar în acest an, dacă ministrul de resort nu se răzgândeşte.

950 de oameni, concediaţi în 2010

„Se lucrează pe nişte simulări de programe privind reorganizarea. Sunt n variante, se lucrează după ureche. După ştiinţa mea, sunt 14 variante de lucru, dar sindicatele nu au fost notificate de nimic până acum. Noi le-am spus că orice om în minus la CFR e un atentat la siguranţa naţională. Doar la Marfă s-a stabilit ceva, dar şi acolo am cerut o analiză strictă. Urmează să plece 476 de persoane“, a spus Cristian Căţilă, vicepreşedinte executiv al Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare - Comercial.
Acesta a precizat că ministrul doreşte dezafectarea a 1.500 de kilometri de cale ferată pentru a folosi piesele la „cârpirea“ căilor ferate aflate în folosinţă, fapt care duce la periclitarea siguranţei călătorilor. Disponibilizările de anul acesta ar urma să aibă loc după ce, în 2010, 950 de persoane din cadrul CFR Marfă Regionala Craiova au fost disponibilizaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite