Craiova: 30 de craioveni au trecut prin clipe de coşmar în avionul Carpatair care mergea la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă care decolase vineri de pe Aeroportul din Craiova a aterizat de urgenţă la Timişoara, din cauza unor defecţiuni detectate de pilot la aparatura de zbor.

În avion se aflau 29 de craioveni care se îndreptau spre Roma. Potrivit directorului aeroportului din Bănie, Mircea Dumitru, problemele fuseseră sesizate în că de la Craiova de mecanicul de sol, la inspecţia aeronavei, pilotul luând decizia de modificare a planului de zbor.
 „Mecanicul nostru de sol a observat pe una dintre elice o crăpătură mică pe folia protectoare în care se află îmbrăcată elicea. Este vorba de un cauciuc plastifiat, care îmbracă elicea. Pilotul a decis încă de la decolarea de la Craiova să aterizeze la Timişoara pentru a schimba aeronava”, a declarat Mircea Dumitru.

 „Nu este o problemă mare. Chiar dacă se exfolia acea pală, putea să zboare, dar pilotul aeronavei a respectat o procedură. De la Craiova a decis modificarea planului de zbor. Avionul va ajunge la destinaţie cu o întârziere de 27-28 de minute faţă de ora la care ar fi trebuit să aterizeze la Roma”, a mai spus Mircea Dumitru.
Odată ajunşi la Timişoara, pasagerii au fost îmbarcaţi după 29 de minute într-un alt avion, în timp ce aeronava cu probleme a rămas pentru verificări şi eventuale reparaţii în hangarele Carpatair de pe aerodromul din Timişoara. „Aeronava pentru care pilotul a sesizat motive tehnice a rămas la Timişoara. Carpatair are aici întrega flotă şi toate aeronavele sunt întreţinute la Timişoara, unde este hangar şi unde sunt şi specialişti pentru întreţinerea aeronavelor”, a spus Nicoleta Trifan.
Aeronava care a plecat, vineri după-amiază la 17.05 de la Craiova ar fi trebuit să aterizeze la Roma în jurul orei 18.55. Din cauza problemelor apărute, avionul a ajuns la Roma în jurul orei 18.25 (19.25, ora României).
Din 8 iunie, Carpatair a început curse directe, fără escală la Timişoara, de pe aeroportul din Craiova către Roma şi Milano.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite