Craiova: 15.000 de doljeni au rămas anul trecut fără serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 15.000 de oameni din judeţ au fost daţi afară în 2009 din cauza situaţiei financiare dificile a societăţilor.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă a anunţat că oamenii care şi-au pierdut anul trecut locurile de muncă provin din domeniul construcţiilor, al industriei echipamentelor electrice şi a furnizării de energie electrică, prefabricării de beton, din comerţ şi servicii şi industria confecţiilor. În prezent, peste 35.000 de persoane nu au un loc de muncă, dintre aceştia 1.500 fiind absolvenţi ai unei forme de învăţământ.


Paradoxal, cursurile de reorientare profesională planificate de AJOFM Dolj pentru acest an sunt, în parte, tot în domeniile din care se fac disponibilizări: construcţii, comerţ şi servicii, confecţii de textile şi încălţăminte. Până în prezent, s-au recalificat prin Agenţie 776 de persoane, cei mai mulţi dintre aceştia, 104 de persoane, ca operatori de introducere şi prelucrare a datelor. Alte meserii solicitate au fost cea de bucătar, administrator de imobile, frizer, lucrător în comerţ, ospătar, asistent gestiune. În urma cursurilor, s-au angajat peste 200 de persoane.


Pentru înscrierea la aceste programe, şomerii trebuie să se prezintela AJOFM DOLJ- Serviciul Formare Profesională cu următoarele acte:
- recomandare din partea compartimentului de informare şi consiliere privind cariera;
- actul de identitate în original şi copie;
- certificatul de naştere în original şi copie;
- ultimul act de studii în original şi copie;
- actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
- actul eliberatde organele fiscale teritoriale subordonate Ministerului Finanţelor Publice, pentru persoanele înregistrate la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă,care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri lunare mai mici decât indicatoru social de referinţă (500 de lei).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite