Craiova: 100 de elevi au fost profesionişti pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au avut de ales unde să meargă, ţinând contde cariera pe care vor să urmeze atunci când vor termina liceul. Proiectul se intitulează Job Shadow Day şi şi-au anunţat participarea 21 de companii din Craiova.

Coordonatorii proiectului au spus că evenimentul a fost unul de suuces. Copiii au fost atenţi la tot ce li s-a arătat şi cei care au nu ştiau ce meserie să aleagă pe viitor sunt acum decişi în privinţa carierei. „Elevii au mers la poliţie, la unele grădiniţe din Craiova, la sediul unor bănci şi chiar la mai multe instituţii din mass-media. M-am bucurat să văd că majoritatea şi-au ales o carieră. Unii dintre ei mai au puţin până vor absoli liceul şi vor fi pe picioarele lor“, spus Mirela Dodenciu, coordonator proiect Job Shadow Day.

„Vreau să lucrez la cercetări penale“

Elevii au spus că evenimentul i-a ajutat foarte mult să vadă ce cariera vor să urmeze în viitore. „Pot spune că mi-ar plăcea cel mai mult să lucreze la cercetări penale. Am rămas susprins plăcut de ce ne-au povestit oamenii din poliţie. Este o meserie frumoasă şi mă gândesc serios să dau la Academia de Poliţie“, a declarat Bogdan Mitrioiu, de 17 ani, elev la Grupul Şcolar „Matei Basarab“.

Scopul principal al proiectului este promovarea unei mai bune înţelegeri a funcţionării unei companii şi a ce înseamnă munca într-o companie, d ecătre elevii de liecu. Elevii au mai spun că din păcate în acest moment ţara nostră se confruntă cu mari probleme economice. Criza economică s-a făcut simţită cu vârf şi îndesat, iar în acest moment locurile de muncă disponibile sunt foarte puţine.

Din clasa a X-a mi-am pus întrebarea ce vreau să fiu când voi termina liceul. De un an de zile am găsit şi răspunsul. Îmi doresc să lucreze la secţia de criminalistică. În familia mea mai există persoane care lucrează în poliţie şi poate din acest motiv m-a decis mult mai repede ce vraeu să fac pe viitor“, a precizat Alina Badea, de 18 ani, elevă la Grupul Şcolar „Matei Basarab“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite