Craiova: 100 de cupluri au primit certificate de îndrăgostiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de cupluri din Bănie au primit astăzi, de Ziua Sfântului Valentin, certificate de îndrăgostiţi din partea autorităţilor locale. Tinerii sunt aşteptaţi în această seară la „Balul Îndrăgostiţilor”, oferit în cinstea lor de primarul Antonie Solomon.

Iubirea a fost astăzi cheia care a desferecat uşile Primăriei Craiova. 200 de tineri, unii îmbrăcaţi elegant şi pătrunşi de solemnitatea momentului, alţii în ţinute sport, glumind pe seama situaţiei, au păşit cu emoţie pe covorul roşu pentru a-şi uni în mod simbolic destinele în faţa viceprimarului Teodor Sas. Aşa au făcut azi şi Daniela Ciutacu şi Ionuţ Nicolae, cărora sorţii le-au dat un loc abia la coada listei de „însurăţei”. „Am venit pe ultima sută de metri şi nu mai erau locuri dar, pentru că vroiam neapărat să facem asta, am făcut cerere la domnul primar şi ne-a aprobat-o. Ne bucurăm enorm că ne-a dat ocazia asta pentru că e modul nostru de a ne exprima iubirea”, a spus Daniela.

Îndrăgostiţii, la cina romantică la „Flora”

Povestea lor de dragoste a început în Birmingham, în urmă cu aproape trei ani. El, student în Craiova venit în practică la o fermă, ea lucrătoare au pair într-o familie engleză. A fost dragoste la prima vedere, dar nu una lipsită de obstacole. „După şase luni el a trebuit să se întoarcă în Craiova, iar eu am mai rămas, pentru că obţinusem drept de muncă. Dragostea noastră a fost supusă la multe încercări, prima dintre ele fiind distanţa, dar până la urmă am hotărât să revin în ţară şi să mă mut în Craiova”, a povestit Daniela, o brăileancă de 28 de ani. „A fost ca fluxul şi refluxul”, a completat Ionuţ.
Şi, pentru ca ziua să se încheie perfect, toţii tinerii care şi-au mărturisit astăzi simbolic iubirea sunt invitaţii primarului Antonie Solomon la restaurantul Flora, la „Balul Îndrăgostiţilor”.

Legenda Sfântului Valentin

Se povesteşte că Valentin era un preot care căsătorea cuplurile în secret, în ciuda legii de interzicere a căsătoriei date de Împăratul Claudius. Trimis la închisoare, Valentin s-a împrietenit cu fiica temnicerului, pe care a convins-o să creadă în Dumnezeu. Legenda spune că, în ziua execuţiei sale, 14 februarie 269, Valentin a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu a semnat-o.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite