Craiova:Video/ Deşi a făcut pe nebunul, cuţitarul de la „Arghezi“ a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul riscă 25 de ani de închisoare
Criminalul riscă 25 de ani de închisoare

Andrei Goreci, de 17 ani a fost ucis cu două lovituri de cuţit pe data de 7 octombrie chiar în faţa Liceului „Tudor Arghezi“. Criminalul a fost prins la scurt timp şi riscă 25 de ani de închisoare.

Rommel Voicu a fost supus unei expertize psihiatrice, iar rezultatul arată clar că a avut discernământ în momentul în care a săvârşit fapta. Criminalul a încercat să facă pe nebunul, doar, doar va scăpa cu o pedeapsă mai mică. „A fost trimis în judecată. Este acuzat de omor, tentativă de omor, port ilegal de cuţit şi riscă până la 25 de ani de închisoare“, a spus Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

image

A murit în braţele tatălui

Andrei Goreci (17 ani) şi prietenul lui cel mai bun, Cristian Manea (17 ani), se îndreptau pe data de 7 octombrie către şcoală. Cu două minute înainte să intre pe poarta instituţiei de învăţământ, un fost elev al liceului, care-i aştepta, s-a năpustit asupra lor cu un cuţit şi a lovit fără milă. Pe Andrei l-a înjunghiat în inimă, iar pe Cristian l-a rănit. Copiii au privit cu spaimă cum colegul lor îşi dădea ultima suflare, într-o baltă de sânge. Medicii de la ambulanţă au încercat în zadar să-l readucă la viaţă, însă toate manevrele de resuscitare au fost în zadar. Andrei Goreci a murit în braţele tatălui.     

   

image
image

Şi-a recunoscut vina

Agresorul a fost prins imediat de oamenii legii. Criminalul şi-a recunoscut vina şi a declarat că a vrut doar să îl sperie pe Andrei. Rommel Voicu le-a spus anchetatorilor că prietenul victimei l-a bătut pe fratele lui şi că a venit la şcoală să îl ajute.„Intenţia mea nu a fost să omor pe cineva“, a declarat Rommel.

image
image

Criminalul a vrut să se sinucidă

Bunica din partea mamei a tânărului spune că acesta era instabil psihic de o bună perioadă de timp. Potrivit acesteia, Rommel Voicu a încercat să se sinucidă de două ori, ultima dată fiind astă-vară. Chiar în arestul poliţiei a încercat să îşi pună capăt zilelor. „De Paşte, a băut otravă şi a încercat să se omoare, iar în această vară a plecat la Jiu să se înece. Îmi pare rău, mamă, şi de familia băiatului omorât care, săracu’, putrezeşte în pământ, la 17 ani. Nu credeam că nepotul meu este în stare de aşa ceva“, a spus, cu lacrimi în ochi, Ioana Mătuşa, din Malu Mare .

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite