Craiova: Viceprimarii au renunţat la Renault, funcţionarii primăriei nu se mai plimbă gratis cu autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova a renunţat la un Renault Laguna din parcul auto al instituţiei. În timp ce maşina a fost returnată conducerii RAT Craiova, proprietarul de la care fusese închiriată, funcţionarii primăriei au afl at că nu mai beneficiază de gratuitate pe autobuze şi tramvai.

Legea privind reducerile de cheltuieli în administraţie locală, care interzice autorităţilor prelungirea contractelor de închiriere, îi mai lasă pe viceprimarii Băniei fără o maşină de serviciu. După ce anul trecut au fost nevoiţi să se despartă de Fordul Mondeo dat în primire acum doi ani primarului Antonie Solomon de către conducerea uzinei americane din Craiova contra unei chirii lunare modice de 100 de euro, acum edilii se văd nevoiţi să renunţe la un alt automobil. Este vorba despre o maşină Renault Laguna, achiziţionată de către Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova, în 2005, în baza
unui contract de leasing.

Automobilul Ford Mondeo a fost dat în primire primarului Solomon în 2009

image

Bugetarii nu se mai plimbă gratis cu tramvaiul

Maşina fusese dată spre închiriere municipalităţii pentru o sumă modică de peste 100 de euro. De la 1 ianuarie 2011, edilii s-au văzut nevoiţi să se despartă şi de Renaultul care s-a întors la proprietarul de drept. „Maşina este deja în curtea regiei urmând să fie utilizată de noi“, a declarat Marinel Florescu, şeful RAT Craiova. În timp ce edilii au fost scos de la naftalină Mercedesul achiziţionat în 2007, contra sumei de 30.000 de euro, funcţionarii primăriei au fost informaţi că nu vor mai beneficia de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun.

Funcţionarii vor călători gratis doar dacă sunt plecaţi în interes de serviciu, în baza unei foi de drum semnată şi ştampilată

image

Decizia a intrat în aplicare de la 1 ianuarie, salariaţii beneficiind de ani buni de gratuităţi pe toate traseele autobuzelor şi tramvaielor. „Toţi cetăţenii Craiovei trebuie să fie trataţi la fel“, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă.

Parcul auto al primăriei cuprinde în prezent şapte automobile: Merţanul pe care l-au ţinut în garaj din martie 2010, de la săltarea lui Solomon de către procurorii DNA, o Daewoo Nubira, o Skoda Octavia, maşina de serviciu a răsposatului primar Vasile Bulucea, un Cielo şi trei Dacii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite