Craiova:Un criminal a devenit meşter după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Tânărul vrea să îşi refacă viaţă după ce va ieşi din penitenciar
Craiova: Tânărul vrea să îşi refacă viaţă după ce va ieşi din penitenciar

Florin Stănuşi are de executat o pedeapsă de 17 ani pentru omor. Tânărul  de 31 de ani este închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, unde lucrează în atelierul de tâmplărie.

Florin Stănuşi povesteşte că aici şi-a găsit o preocupare şi că a încercat să meargă mai departe. În urmă cu şapte ani, a făcut un lucru pe care nu îl va uita niciodată. A luat viaţa unui om. Ştie că trebuie să plătească pentru fapta sa şi nu s-a plâns niciodată. „Când am intrat în atelierul de tâmplărie, am crezut că nu voi reuşi să fac nimic. Am învăţat încet, încet toate tainele acestei meserii. Am reuşit în penitenciar să urmez unele cursuri de specialitate, iar acum pot spune că sunt tâmplar cu acte în regulă. După ce voi ieşi de aici, vreau să îmi găsesc un loc de muncă în domeniul în care m-am specializat“, a povestit Florin Stănuşi, deţinut la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.      

Vrea să îşi strângă în braţe familia

Florin Stănuşi povesteşte că nu vrea decât un singur lucru acum, de sărbători: să le spună părinţilor cât de mult îi iubeşte. „Nu este zi în care să nu mă gândesc la ei. De-abia aştept să îi strâng în braţe. Atunci când nu mai eşti lângă ei, îţi dai seama cu adevărat cât de mult înseamnă pentru tine“, a mai declarat bărbatul, în timp ce lucra în atelierul de tâmplărie al Penitenciarului.

Reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) din Craiova susţin că în atelierul de tâmplărie se lucrează de la scaune, până la uşi de fier. „La noi, preţurile sunt mult mai mici, iar la atelierul de tâmplărie lucrăm atât pentru persoane fizice, cât şi juridice. Obiectele realizate de deţinuţi sunt făcute în cel mult două săptămâni, ţinând cont că unele sunt mai uşor de realizat, iar altele necesită timp“, a declarat Denisa Ganea, purtător de cuvânt PMS Craiova.


Florin Stănuşi îşi aduce aminte cu drag cum a confecţionat cu mâna lui primul obiect în atelierul de tâmplărie. „După mai multe încercări, am reuşit să fac un scaun. Am fost atât de mândru! Pentru mine, munca în atelier nu este o corvoadă, eu vin aici în fiecare dimineaţă cu drag“, a mai declarat bărbatul care mai are de executat 10 ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite