Craiova: Ucigaşul de la Arghezi vrea pedeapsă mai mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rommel Voicu, tânărul care l-a înjunghiat mortal pe Andrei Goreci toamna trecută, a făcut apel împotriva hotărâriii Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare, nemulţumit de sentinţă.

Hotărârea dată de magistraţii Tribunalului Dolj a fost atacată şi de părţile civile în dosar, părinţii lui Andrei Goreci, dar şi Cristian Manea, tânărul pe care Rommel l-a rănit în urma altercaţiei din apropierea liceului craiovean Tudor Arghezi.

Tragedia s-a petrecut pe 7 octombrie, când un fost elev al liceului, Rommel Voicu, i-a înjunghiat cu un cuţit pe Andrei Goreci şi Cristian Manea, elevi în clasa a XI-a. Lovit de douri ori cu cuţitul în inimă, Andrei a murit în mijlocul străzi în ciuda eforturilor medicilor SMURD de a-i salva viaţa. Celălalt tânăr a fost rănit la mână şi spate.

Rommel Voicu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă. La începutul anului acesta a fost condamnat în baza Legii micii reforme în justiţie, care prevede că, dacă inculpatul îşi recunoaşte faptele comise înainte de începerea cercetării judecătoreşti, instanţa poate aplica o pedeapsă redusă cu o treime. Primul termen al dosarului care se va judeca la Curtea de Apel Craiova este pentru data de 2 martie.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite