Craiova: Traficul în centru, blocat de lucrările la reţeaua de gaze. Se pregăteşte terenul pentru reabilitarea centrului istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timp ce muncitorii sparg asfaltul pe A.I. Cuza, şoferii îşi văd răbdarea pusă la încercare, în intersecţiile din centru
În timp ce muncitorii sparg asfaltul pe A.I. Cuza, şoferii îşi văd răbdarea pusă la încercare, în intersecţiile din centru

Închiderea circulaţiei pe două artere a provocat ambuteiaje în intersecţii. Străzile A. I. Cuza şi Popa Şapcă au fost închise pentru înlocuirea conductelor de gaze, lucrare absolut necesară pentru a putea fi început proiectul de reabilitare a centrului istoric.

Ambuteiaje, nervi, claxoane şi maşini blocate în intersecţii. Acestea sunt „ingredientele“ unei dimineţi de început de săptămână cu două străzi din centrul Craiovei închise circulaţiei. Traficul rutier s-a desfăşurat anevoios în intersecţii le din apropierea Universităţii, deşi în zonă veniseră să dirijeze circulaţia şi poliţiştii de la Rutieră.Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, restricţia, care rămâne în vigoare până la 20 octombrie, a fost impusă de lucrările la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

Ambuteiaj în intersecţia de la Universitate

ambuteiaj centru

Pregătiri pentru reabilitarea din primăvară

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că traficul auto va fi interzis de luni până vineri, între orele 6.00 şi 22.00. Circulaţia fusese oricum oprită pe timpul nopţii, printr-o decizie luată în urmă cu câteva luni, iar în weekend este restricţionată pe tot parcursul zilei încă de acum doi ani. Singurii care pot circula în zona restricţionată sunt craiovenii care locuiesc în blocurile de pe A. I. Cuza şi Popa Şapcă.

Pe strada A.I. Cuza se lucrează de zor

lucrări centru

Conductele din apropierea Primăriei Craiova sunt înlocuite pentru a permite derularea proiectului de reabilitare a centrului istoric. În această toamnă, deţinătorii de utilităţi sunt obligaţi să schimbe reţelele din zonele adiacente străzii Lipscani, pentru ca în primăvară să fie demarate lucrările. „Termenul de implementare a proiectului este de doi ani, iar lucrările de execuţie sunt preconizate să înceapă în primul trimestru al anului 2011, după perioada de evaluare a proiectului“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

Centrul va fi „revitalizat“, clădirile rămân la fel

Proiectul „Amenajare şi revitalizare Centrul Istoric - arie pilot în municipiul Craiova“ a fost întocmit şi urmează să fie depus spre finanţare la sfârşitul anului. Lucrările, care vizează 13 străzi, prevăd reabilitarea arterelor şi a trotuarelor, amenajarea de piaţete, de esplanade pietonale şi de fânâni arteziene. Din păcate, reabilitarea faţadelor clădirilor din centrul istoric nu este inclusă în proiect.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite