Craiova:Tinerii caută sensul iubirii în şase ţări europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei sunt voluntari din România, Grecia, Turcia, Italia, Ungaria şi Bulgaria, implicaţi în proiectul „Sexualitate în context cultural“. Până pe 4 octombrie vor întoarce pe toate feţele viziunea despre dragoste, felul în care acest sentiment este trăit şi simţit în colţuri diferite ale lumii.

Proiectul vine la scurt timp după un altul, accesat tot de Casa de Cultură a Sindicatelor, prin care tineri voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani luptau împotriva dependenţei de internet şi promovau arta, cultura, tradiţiile, ca alternative la petrecerea timpului în faţa calculatorului. Tema „Sexualitate în context cultural“ a convins 44 de elevi şi studenţi să exploreze un univers înţeles în mod diferit în ţările din care provin. „Este frumos să descoperi principiile pe acre se construieşte o relaţie într-o religie, alta decât a ta. Proiectul facilitează întâlnirea, interacţiunea şi transferul de valori şi atitudini dintre tineri care aparţin unor culturi diferite şi care au beneficiat de educaţie diferita în ceea ce priveşte sexualitatea“, spune Irina Gruia, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor şi coordonator al proiectului. Astăzi, tinerii au pus osul la muncă şi s-au alăturat campaniei de curăţenie „Let’s do it, Romania!“, iar după s-au aşezat faţă în faţă şi au adus la masa discuţiilor, tebu-uri, mituri, legende şi prejudecăţi legate de sexualitate, pentru ca în cele din urmă să treacă printr-o şedinţă foto despre expresivitate nonverbală şi să adune în imagini mesaje care să vorbească singure despre cea mai frumoasă emoţie a tinereţii.

Iubirea la ţară

Mâine dimineaţă, cei 44 de voluntari vor pleca spre Câmpeni, pentru a descoperi tradiţii româneşti, dar şi pentru a afla de la bătrâni cum se legau relaţiile de dragoste în vremea tinereţii lor, în urmă cu câteva decenii. „Este sănătos să dezvolte sentimentul de toleranţă şi non-discriminare pe criterii de gen, orientare sexuală, religie sau mediul de desfăşurare a activităţii, care este fie urban, fie rural“, mai spune Irina Gruia.

Majoritatea activităţilor de sală prevăzute în proiectul „Sexualitate în context cultural“ se desfăşoară la sediul Direcţiei pentru Tineret Dolj. Oricine doreşte să participe la dezbateri, elevi, studenţi, profesori, consilieri şcolari sau craioveni dornici să comunice şi să afle lucruri noi, este primit şi asimilat de grup. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite