Craiova: Ţigăncuşă de 13 ani, măritată forţat cu un bolnav de SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul ţigăncuşei a intrat în atenţia autorităţilor din peninsulă (Foto: Arhivă)
Cazul ţigăncuşei a intrat în atenţia autorităţilor din peninsulă (Foto: Arhivă)

Potrivit publicaţiei  Corriere della Sera, o minoră de etnie rromă din Craiova a fost obligată de părinţi să trăiască în concubinaj cu un ţigan de 21 ani, bolnav de SIDA. Ţigănguşa a ajuns la un centru social din Brescia, după ce soacra sa a dus-o la medic de frică să nu fi fost infectată cu virusul HIV de către fiul său, în urma raporturilor sexuale dintre cei doi.

Ziariştii de la publicaţia Corriere della Sera spun că ţigăncuşa a fost îndredinţată de către părinţii săi tânărului de 21 de ani, în baza unui simplu act notarial. Căsătoria tradiţională ar fi avut loc în România, anul trecut în septembrie, după care fetiţa a fost dusă dusă în oraşul Brescia, unde familia soţului ei s-a stabilit de câţiva ani.

Publicaţia Brescia Oggi notează că minora a aflat în Italia că tânărul cu care s-a căsătorit este bolnav de SIDA, acesta contactând boala în urma unei transfuzii de sânge în România. De teamă ca fetiţa să nu fi contactat boala în urma raporturilor sexuale întreţinute cu fiul său, soacra sa a dus-o la doctor care a alertat autorităţile. Minora a fost luată în grija autorităţilor, aceasta povestindu-le că a fost ţinută cu forţa în casă de către tânărul de 21 de ani şi părinţii săi. Soţul acesteia a fost arestat pentru întreţinere de raporturi sexuale cu minori iar soacra pentru practicarea sclaviei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite