Craiova: Termoficarea strânge cureaua cu datornicii. Peste 500 de familii şi firme ar putea fi executate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presată de conducerea Complexului Energetic, regia îi ameninţă cu executarea silită pe craiovenii care au restanţe. Conducerea RA Termoficare a înaintat spre executare 345 de dosare, alte 220 fiind pregătite pentru începerea procedurilor. Datornicii au timp până în iulie să achite debitele pentru a nu fi penalizaţi.

Deşi craiovenii au trecut şi peste această iarnă cu căldură în calorifere, situaţia s-ar putea schimba începând din toamnă. Conducerea Regiei Autonome de Termoficare Craiova a anunţat că nivelul scăzut al încasărilor a făcut ca suma totală restantă principalului furnizor de agent termic, Complexul Energetic Termic (CET) Craiova, să ajungă la aproape 150 de milioane de lei. Nu plăteşti, regia trimite executorul După o serie de întâlniri între şefii de la Termoficare şi cei ai CET Craiova, s-a ajuns la concluzia că trebuie stimulate încasările în prima jumătate a anului pentru a evita un blocaj financiar.

„A fost readusă în atenţia celor interesaţi stimularea încasărilor prin aplicarea legii 175/2010 care prevede posibilitatea scutirii de penalităţi pentru cei care îşi achită datoriile restante până la 20 iulie 2011, precum şi colaborarea cu asociaţiile de proprietari în vederea trecerii în perioada următoare la facturarea individuală“, sunt două dintrele soluţiile propuse de autorităţi, potrivit unui comunicat de presă al RA Termoficare.

A treia soluţie găsită de regie este cea mai drastică pentru că implică preluarea de creanţe de la asociaţiile de proprietari în cadrul cărora sunt mai mulţi datornici şi trecerea la procedura de executare silită. Până în prezent, nu mai puţin de 345 de dosare pentru persoane fizice şi juridice au fost înaintate spre executare, alte 220 de dosare fiind pregătite pentru a începe procedura.

Pe lista asociaţiilor cu cele mai mari debite se regăsesc Asociaţia de locatari (AL) Nr. 14 din cartierul Romanescu, cu datorii de peste 3,8 milioane de lei, AL 9 Craioviţa Nouă, cu peste 2,1 milioane de lei, şi AL 10 Rovine, cu restanţe de aproape 1,8 milioane de lei. Numai 41 de asociaţii de locatari şi proprietari au datorii de peste 50 de milioane de lei.

Primele 41 de firme rău-platnice au debite de peste 400.000 de lei. Printre aceste se numără Voinţa SCM (48.144 lei), SCA PRESTCOMPROD SA.(47.960), Hotel Militar UM01083 (14.837 lei) şi Bamir Service SRL (7.351).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite