Craiova: Taxă de întreţinere pentru autostrăzile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la jumătatea anului 2011 şoferii care vor circula pe autostrăzile din România ar putea plăti taxă de autostradă, potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

Cu ocazia vizitei de ieri la şantierul de la Calafat, judeţul Dolj, unde se construieşte podul peste Dunăre, ministrul a declarat că şoferii ar putea plăti o taxă de 3-4 euro la 100 de kilometri pentru a circula pe autostrăzile din România.

Potrivit acestuia, măsura vine ca urmare a unei cereri adresată României de către Comisia Europeană, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi la întreţinerea autostrăzilor din ţară. „Noi trebuie să furnizăm Comisiei Europene o strategie privind taxarea pe autostrăzi. Contribuabilii europeni dau bani să ne facă nişte autostrăzi în România, dar doresc să fie întreţinute ca în Uniunea Europeană“, a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul crede că taxa pe autostradă va fi de 3-4 euro la suta de kilometri în condiţiile în care UE alocă aproximativ două miliarde de euro până în 2013 pentru porţiuni de autostradă aflate pe culoarul IV paneuropean. „Autostrăzile A1 şi A2 nu vor fi scutite de taxe pentru că şi ele trebuie întreţinute“, mai spus Radu Berceanu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite