Craiova: Cum a fost gonit circul Safari de lângă stadionul Ion Oblemenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii unui circ din Oradea nu au fost lăsaţi să îşi amplaseze cortul pe terenul de lângă stadion, deşi aveau aprobare. Potrivit conduceriicompaniei, Adrian Mititelu şi bodyguarzii săi i-au dat afară cu tot cu animale, patronul Universităţii Craiova fiind amendat cu 200 de lei de către jandarmi.

Scandalul a început ieri, la prânz, atunci când angajaţii companiei de circ Safari din Oradea au intrat cu tirurile pline cu elefanţi, hipopotami şi lei în curtea stadionului Ion Oblemenco, pentru aşi amplasa cortul. Nici nu au apucat să se instaleze bine că au fost nevoiţi să strângă recuzita, la faţa locului venind finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu.

image

MUTAŢI PE UN TEREN PRIVAT  DIN CRAIOVIŢA NOUĂ

„Au apărut bodyguarzii şi apoi domnul Mititelu, care ne-a spus să ne luăm elefanţii şi să plecăm. Noi avem contract cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Dolj şi cu Primăria Craiova. Am plătit pentru teren şi am investit bani în publicitate“, a declarat Petrică Bulzan, reprezentantul circului, arătând autorizaţia eliberată de DJTS Dolj. Potrivit acestuia, circul Safari ajunge pentru prima oară în Craiova, însă nicăieri în ţară nu au avut parte de o asemenea primire. La faţa locului au sosit şi forţele de ordine, solicitate prin apel telefonic la Serviciul de Urgenţă 112. „S-a deplasat un echipaj de Siguranţă Publică de la Secţia 1 de Poliţie Craiova, fiind vorba de o neînţelegere. Patru persoane au fost duse la audieri“, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Dolj, Adrian Mititelu a fost amendat cu 200 de lei „după ce a adresat injurii unei angajate a Direcţiei pentru Tineret şi Sport Dolj“. După câteva ore petrecute în faţa stadionului, conducerea circului a fost informată că spectacolul programat pentru joi seara va avea loc pe un teren privat din Craioviţa Nouă.

image

„Suntem o ruşine naţională pentru că angajaţii unui circ nu au putut intra pe terenul pentru care au autorizaţie fiindcă domnul Mititelu nu este de acord. Nu ştiu cine le-a oferit terenul privat din Craioviţa“, a declarat Natalia Andrei, directoarea DJTS Dolj. Potrivit lui Adrian Mititelu, tot scandalul de ieri este „o chestiune politică pentru umilirea şi distrugerea Universtăţii Craiova“. „Este pusă la cale de viceprimarul Dincă şi de cei de la DJTS. Vă daţi seama ce şoc am avut când ne-am trezit cu 15 camioane pline cu animale care vor să stea aici“, a declarat finanţatorul echipei din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite