Craiova: Au început lucrările la „Romanexpo“. Vezi cum va arăta Centrul Multifuncţional de 18 milioane de euro (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii sparg ce a mai rămas din fostul târg ca să facă loc viitorului complex
Muncitorii sparg ce a mai rămas din fostul târg ca să facă loc viitorului complex

Edilii au dat startul lucrărilor la pavilionul expoziţional de 18,5 milioane de euro din cartierul craiovean Romaneşti. Constructorii sunt, mai întâi de toate, demolatori: muncitorii au început să spargă platforma betonată a fostului târg de săptămână.

Al doilea mare proiect cu finanţare europeană contractat de autorităţile craiovene, după pasajul suprateran de la Kilometrul zero al oraşului, a demarat astăzi. Constructorii au început lucrările în zona altădată ocupată de târgul de săptămână din Romaneşti. Aici va fi ridicat pavilionul central al Centrului
Multifuncţional, o clădire gigant, asemănătoare cu Romexpo, din Bucureşti. Investiţia, a cărei realizare a fost atribuită firmelor Recon, Polystart, Mitliv şi Romelectro, urmează să fie finalizată peste trei ani.

Mii de metri pătraţi de spaţii expoziţionale

„În ciuda previziunilor pesimiste, am reuşit astăzi să începem lucrările la viitorul Centru Multifuncţional, clădire care va veni în sprijinul craiovenilor şi al mediului de afaceri din oraş“, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă, aflat astăzi în vizită pe noul şantier. Pentru început, muncitorii trebuie să spargă platforma betonată a fostului târg. Un alt impediment este reprezentat de un cablu de înaltă tensiune, care urmează să fie deviat, pentru a permite derularea lucrărilor. Clădirea ridicată în Romaneşti va cuprinde, printre altele, o sală de conferinţe, de 100 de locuri, şi una pentru expoziţii, de 5.000 de metri pătraţi.

Edilii estimează că în acest imobil vor  avea birouri şi reprezentanţe 137 de agenţi economici, care vor crea aproape 200 de locuri de muncă. Spaţii expoziţionale, întinse pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, vor fi amenajate şi în aer liber. Proiectul pavilionului central al Centrului Multifuncţional este finanţat cu 7.800.000 de euro din fonduri europene. Primăria contribuie, la rândul său, cu 10.700.000 de euro, din creditul bancar de 20.000.000 de euro, obţinut de la HYPO Investment Bank AG. Restul banilor împrumutaţi asigură cofinanţarea unui alt proiect derulat cu fonduri europene, cel al Water Park-ului din Lunca Jiului. Creditul contractat de municipalitate are un termen de rambursare de 20 de ani.

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu proiectul !

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu fostul târg Romaneşti !

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite