Craiova: Primul mall din oraş, inaugurat în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul comercial va avea un cinema de 1.000 de locuri
Centrul comercial va avea un cinema de 1.000 de locuri

Centrul comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi ar putea fi inaugurat în primăvara acestui an. Un cinema cu peste 1.000 de locuri, sala de fitness, un cazino şi opt piste de bowling sunt doar câteva dintre distracţiile de care vor avea parte craiovenii.

Dezvoltatorii care anunţaseră inaugurarea celor două mall-uri din Bănie în anul 2009 şi-au deblocat afacerile şi au făcut primele anunţuri privind inaugurarea centrelor comerciale. Immoeast, Trio Holding şi Delta, antreprenorii West Gate Center, situat la ieşirea din Craiova spre Timişoara, au stabilit termenul de inaugurare al mall-ului pentru luna aprilie. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul companiei austriece Trio, imobilul va avea 30.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, fiind unul dintre cele mai mari centre comerciale din România.

Immoeast anunţase că va tăia panglica inaugurală încă din 2009, însă planurile dezvoltatorilor austrieci au fost dejucate de criza din domeniul imobiliar. Potrivit declaraţiilor făcute în luna octombrie 2007 de reprezentanţii Immoeast, 60% din spaţiile centrului comercial fuseseră închiriate, printre cei interesaţi numărându-se Media Galaxy şi Sprider Stores. Centrul comercial va avea un mega-cinema cu peste 1000 de locuri (10 săli), un cazino de 540 metri pătraţi, un centru de fitness, opt piste de bowling şi o zonă gastronomică de 5500 metri pătraţi.


Proiect de 100 milioane de euro


Valoarea totală a proiectului este de 100 milioane euro, dezvoltatorii cheltuind până în prezent pentru ridicarea mall-ului de lângă magazinul Pic 60 milioane euro.
Cel de-al doilea mall început în Bănie, aflat deocamdată la nivel de fundaţie, este şi el în planurile Sonae Sierra. Ingo Nissen, Country Representative and Development Manager pentru România, a  declarat pentru „Adevărul de Seară că în prezent dezvoltatorul face eforturi pentru a găsi finanţarea necesară continuării Craiova Mall. „În prezent, lucrăm cu mai multe bănci pentru a găsi soluţii financiare pentru centrul comercial”,a spus Nissen. Potrivit acestuia, peste 60% din suprafaţa magazinului a fost deja închiriată. „Vom anunţa mărcile cu care suntem în discuţie în momentul în care va începe construcţia efectivă a centrului comercial. Putem spune însă, că vom avea o ofertă diversificată pentru cumpărături şi petrecerea timpului liber: hipermarket, magazine do-it-yourself, electronice, cinematografe, restaurante, servicii şi distracţie”,a  mai spus Ingo Nissen. Potrivit acestuia, data anunţată pentru inaugurarea Craiova Mall este 2012.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite