Craiova: Realizarea staţiei de sortare, amânată din lipsa terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Băniei nu mai vor să construiască staţii de sortare şi compost la insistenţele firmei care administrează depozitul de gunoi de la Mofleni.

Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Dolj şi celelalte 110 localităţi din judeţul nostru au înfiinţat anul trecut Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor  „EcoDolj“, cu scopul de a se plia cerinţelor europene în materie de depozitare de deşeuri. Pentru că nicio groapă de gunoi din judeţ nu corespundea cerinţelor europene, mai-marii judeţului au decis să construiască lângă depozitul ecologic de la Mofleni al municipalităţii craiovene o staţie de sortare şi una de compost, unde să fie transportat tot gunoiul din judeţ. Pentru realizarea celor două staţii, Primăria a solicitat firmei EcoSud, societatea care administrează depozitul de la Mofleni să renunţe la 5 hectare din cele 49 pe care le administrează. La începutul anului, firma Eco Sud a comunicat municipalităţii faptul că nu este de acord cu renunţarea la cele cinci hectare, determinându-i pe mai-marii din primărie să propună renunţarea la asocierea cu Consiliul Judeţean şi cu cele 110 localităţi.

EcoSud nu vrea, Primăria se retrage

Astfel, aleşii locali vor supune votului în şedinţa ordinară de joi un proiect de hotărâre ce prevede retragerea Primăriei Craiova din Asociaţia Intercomunitară EcoDolj. În aceast situaţie, Consiliul Judeţean este obligat să găsească o altă suprafaţă de teren pentru a construi cele două staţii de sortare şi compost. În caz contrar, autorităţile judeţene se vor trezi cu amenzi usturătoare de la comunitatea europeană pentru că nu respectă normele privind depozitarea de deşeuri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite